A sátorcsarnokokat immár az Egyesült Államoktól kezdve, Európán át, egészen Ázsiáig, fél állandó és állandó tárolási megoldásokként használják a raktári logisztika széles körében, a mezőgazdaságban, illetve az autóiparban is.

Következzen pár olyan terület kifejtése, ahol a beton csarnok elavult megoldássá vált – legalábbis a sátorcsarnok konstrukciókkal szemben!

1.Tető

Elképesztő, hogy az ipari minőségű ponyva mennyivel kedvezőbb áron érhető el, mint egy átfogó tetőszerkezet. Ráadásul könnyedén cserélhető és újrahasznosítható – speciális szakértelem nélkül is.

Napjaink fejlett sátrai esetében pedig nem kell már tartani a kínos, hirtelen sérülésektől, szakadástól vagy a kellemetlen páralecsapódástól. A céleszköz rendszerint egy rendkívül magas minőségű, tűzálló, PVC bevonatú poliészter szövet.

2. Falazat

A sátorcsarnokok napjaink egyik legpraktikusabb – ipari célú – építkezési formájának minősülnek. Amennyiben viszont egy hagyományos, már elkészült épületet kíván raktározási célokra megvásárolni, kénytelen lesz lemondani az olyan széles fal választékról, amely egy sátorcsarnok esetében kínálkozna.

Az egyszerű trapézlemez, a komplexebb szendvicspanel és az ipari ponyva csupán pár népszerű megoldás a listáról.

3. Mobilitás

Egyre növekvő az igény egy olyan létesítmény iránt, amely képes szembeszállni a mai ellátási lánc logisztikájának legádázabb kihívásaival. És ezen a téren, egyre tisztábban látszik, ahogy a hagyományos raktárépületek elbuknak.

A logisztikai szolgáltatóknak olyan raktárterületekre van szükségük, amelyek könnyen telepíthetőek, elérhetőek és garantálni tudják a másnapi szállítást. A versenyképesség megtartása érdekében, a vállalkozásoknak mozgékonyaknak kell maradniuk, és képesnek kell lenniük arra, hogy gyorsan alkalmazkodjanak a piaci igények változásához.

A sátorcsarnokok megfelelnek az említett feltételeknek.

Mindössze pár nap leforgása alatt bővíthetőek, szétszedhetőek, vagy éppen összerakhatóak még kilométerekkel arrébb is. Egy, már meglévő raktárépület bérlésekor vagy vásárlásakor, erre nyilvánvalóan nem nyílna lehetőség.

4. Testreszabhatóság

Egyetlen konstrukció, mégis több ezer lehetséges felhasználási mód – Erre csak egy sátorcsarnok képes! Nem számít, hogy mekkora méretre vagy milyen felszereltségre, komfortra van szükség. Amikor pedig a helyigény hirtelen megnövekszik, az épület is éppen olyan gyorsasággal bővíthető.

AJÁNLÓ:  Mesteri helykihasználás - avagy a sátorcsarnok belülről

A raktár sátrak tehát sokoldalú tárolási struktúrák, amelyek nagymértékben megkönnyítik a munkát.

5. Felhasználhatóság

Egy bizonyos: a beton csarnokok teljesítménye logisztikai szempontból kifejezetten jól kiszámítható. Azonban mi történik akkor, ha mégis balul sül el valami?

A sátorcsarnokoknak bár magasabb az értékcsökkenési rátájuk, mint a hagyományos épületeké, mégis sokkal több célra használhatóak fel a jövőben, ezért könnyebben eladhatóak, mint egy helyhez kötött, már elkészült épület.

6. Induló költségek

Egy ipari sátor sokkal könnyebben finanszírozható alacsony költségvetési-keretből is. És természetesen az is bíztató előjel a jövőre nézve, hogy bizonyos európai országok még adókedvezményeket, továbbá barátságosabb hitelajánlatokat is nyújtanak a vállalkozók számára, amennyiben sátorcsarnok konstrukció telepítésén törik a fejüket.

Mindezt a környezetbarát/zöld-épületek egyre égetőbb fontosságára való tekintettel.

A modern tároló sátrak ráadásul kiváló minőségű, masszív anyagokból készülnek, ezért hosszú éveken át kitartanak. A megbízható, professzionális forgalmazók pedig nem félnek garanciát vállalni termékeikre.

7. Hosszú távú költségek

A gazdaságosság, akárcsak rövid, úgy hosszú távon sem a hagyományos épületek erőssége. Azonban a sátor csarnokok nagyszerű költségcsökkentő megoldásokat tartogatnak az ügyfelek számára.

Ilyen például a természetes fény maximális kihasználhatósága.

Az általános fenntartási költségek mellett pedig a karbantartás is egyszerűbb, idő és energia hatékonyabb az esetükben.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²:

    Beruházás típusa: