Tudta, hogy a sátorcsarnokok ideálisak a teniszpályák, jégpályák, sportpályák és uszodák tartós kialakításához is? Funkcionális paramétereik teljes mértékben megfelelnek a sportobjektumok kritériumainak.

A megvalósult projektek bővíthetők számos kiegészítő eszközzel, pl. fűtési és világítási rendszerrel, amely lehetővé teszi az edzéseket kényelmes körülmények között végezni, még az őszi-téli időszakban is.

Melyek a sátorcsarnokok előnyei?

 • Alacsony előállítási és karbantartási költségek: a kiváló minőségű PVC burkolatok és a masszív acélvázak garantálják a tartósságot. Egy ilyen létesítmény minimum 10 évig használható. A fenntartási költségük pedig alacsony, ezáltal kifejezetten gazdaságosak a hagyományos sportcsarnok-létesítményekhez képest.
 • Ellenáll az extrém időjárási feltételeknek: legyen szó a téli vagy nyári időszakról egy stabil, masszív szerkezetű sátorcsarnok kiválóan ellenáll a szélsőséges időjárásnak. Egyaránt számíthatunk védelmére a szeles, havas, napos és esős időben is.
 • Energiatakarékos tetőszerkezet: az áttetsző membránok lehetővé teszik, hogy a természetes napfény megvilágítsa a sportcsarnokot, míg a fehér tetőfelület visszaveri a hőt. A hozzáadott szigetelés minimalizálja a hőátadást, megakadályozza a páralecsapódást.
 • Egyszerűen bővíthető: a fedett sportlétesítmények egy nagy játéktérként is működhetnek, vagy kisebb területekre is feloszthatók a fiatalabb korosztályok, speciális edzésprogramok számára. A sátorcsarnokokhoz hozzáadhatóak extra falak, hálók vagy egyéb elválasztók is.
 • Gyors felépítés, telepítés és áthelyezés: ezek a sportépületek gyorsan előállíthatók, szétszerelhetők és áthelyezhetők, ugyanis a komponenseket előre gyártják, így a helyszínen csupán az összeállítás zajlik. Amennyiben szeretnénk átköltöztetni a sátorcsarnokunkat, ez sem jelent komoly problémát, ugyanis az elemek sérülés nélkül szét- és összeszerelhetők.
 • Testreszabható funkciók: az épületek számos, különböző típusú ajtót, szellőztetést és extra felszerelést befogadhatnak, így biztonságot nyújtanak a különböző sportágaknál mint például a futball, a jéghoki, a kosárlabda, a röplabda, a torna és a tenisz, az úszás vagy a lovaglás.
 • Maximális helykihasználtság: fontos, hogy ügyeljünk a részletekre, a bevált tervezési megoldásokra. Leendő sátorcsarnokunk kialakításánál kérjük ki a szakemberek véleményét, hogy lehetővé váljon a csarnok teljes térfogatának hatékony kihasználása. A moduláris felépítés lehetővé teszi a sátorcsarnokok bármilyen konfigurációba történő kombinálását, beleértve a padlókat és az egyéb szegmenseket.
jéghokicsarnok építés barracon

A Barracon csarnokok jéghokira vagy jégkorcsolyára is alkalmasak.

Akár ideiglenes megoldásként is tökéletes választás

A sátorcsarnok konstrukciók nem igényelnek szilárd alapokat. A gyors és egyszerű telepítés, valamint a könnyű, ráadásul tartós szerkezet lehetővé teszi csupán mobil, szezonális tetőfedésként történő használatukat is. Ilyen fajta felhasználási módjuk világszerte elterjedt pl. jégpályákhoz vagy uszodákhoz. Sőt, már Magyarországon is régóta alkalmazzák őket e célokra.

AJÁNLÓ:  Sátorcsarnokot az Önkormányzatoknak!

Sportolás télen-nyáron

Ezek az épületszerkezetek lehetővé teszik a sportolást a legkülönbözőbb időjárási körülmények esetén is. Nagy előnyük, hogy könnyedén átalakíthatók, akár a nyári, szabadtéri használatra.

Ráadásul a futball- és teniszpályák télen is igénybe vehetők, ugyanis a sátorcsarnok fűthető.

Opcionális falak készülhetnek trapézlemezekből, szendvicspanelekből, amelyek emellett megerősítik a szerkezetet és javítják a hőszigetelési tulajdonságokat.

Nyáron viszont szétszerelhetők, és a felhasználók ismét a szabadban végezhetik sporttevékenységüket. De opcionálisan, akár légkondicionálót is képesek befogadni. A fényáteresztő tulajdonságai pedig lehetővé teszik az elektromos energia megtakarítását a nap jelentős részében.

A sátorcsarnokok tehát kifejezetten változatos épületszerkezetek. Kiválóan alkalmazkodnak az ügyfél igényeihez, könnyedén bővíthetők, így mindenki a saját elképzeléseihez igazíthatja.

Gondoljon pénztárcájára, s válassza a költséghatékony sátorcsarnok létesítményeket sportolási célokra is! Konzultáljon egy szakemberrel, aki segít az Ön számára legideálisabb, okos és gazdaságos struktúra kialakításában!

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

  (nem kötelező mezők)

  Csarnok mérete - m²: