A raktárhelyiségekre elképesztően magas lett a kereslet. Csupán azok maradhatnak talpon, akik erősek tudnak maradni a bizonytalanság közepette, akik a leggyorsabban képesek alkalmazkodni a változásokhoz, és akik nyitottak az új technológiák bevezetésére.

De vajon, milyen logisztikai sajátosságra van szüksége a vállalkozásoknak ahhoz, hogy sikeresek legyenek ebben a században?

Napjaink raktárhelyzetének áttekintése

Az utóbbi években rettentő mód átrendeződött és továbbra is folyamatosan átalakulóban van a logisztikai ipar dinamikája. A világ változó és ingadozó szabályozásaival teli környezetben az ellátási lánc vállalkozásai egyre nagyobb kihívásokkal küzdenek.

A semmiből felbukkanó tarifák, a hirtelen átalakuló igények, valamint a küszöbön álló kereskedelmi „háborúk” arra kényszerítik a vállalatokat, hogy azonnal értékeljék át eddigi készletpolitikájukat és műveleteiket. A hagyományos raktár modell tehát kijelenthetően: stagnál.

Mi jelentheti majd a kiutat?

A rugalmasság, a könnyű hozzáférhetőség és az haladó szellem elengedhetetlen kellékek lesznek a vállalkozások arzenáljában. A nemzetközi színtéren viszont, már egyre szembetűnőbb, hogy a tároló sátrak jelenthetik majd a legkézenfekvőbb megoldást.

A sátorcsarnok konstrukcióról bővebben

A sátorcsarnokok praktikus és sokoldalú építészeti szerkezetek. Innovatív kialakíthatóságuknak köszönhetően széles körben alkalmazhatók. A hordozhatóság, mobilitás szempontjából is kiemelkedő jelentőségük van: könnyen áthelyezhetők, újjáépíthetők, átalakíthatóak – avagy elképesztő sokoldalúság jellemzi őket.

Ideálisak szinte bármilyen helyzetben, amelyre a megrendelők csak gondolhatnak.

Az ügyfelek számára a sátorcsarnokok egyedülálló lehetőséget kínálnak arra nézve is, hogy megtervezzenek és megépítessenek egy, az igényeiknek leginkább megfelelő létesítményt. A tulajdonosok számára ezek az épületek nemcsak gazdaságosak és rugalmasak, hanem ergonomikusak, fenntarthatóak és kényelmesek is egyben.

Tágas és modern munkaterületet teremtenek, ráadásul, mindössze pár nap leforgása szükséges ahhoz, hogy készen álljanak a bevetésre.

A leggyakoribb kérdés: De milyen odabent a klíma?

A tévhitekkel ellentétben a modern sátorcsarnokok – igénytől függően – kifejezetten jó szigetelési és energiatakarékossági tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Tökéletes helyet biztosíthatnak a raktáron belüli irodáknak és éttermeknek is. Olyan kiterjedt formatervezési választékkal, mint ami az ipari sátrakat illeti, rendkívül könnyű megtalálni az üzleti igényeknek legmegfelelőbb típust.

AJÁNLÓ:  Ponyvasátor: mire és hol használható?

Nem csak a jövő, már a jelen is a hordozható tároló sátraké

Nyilvánvaló, hogy az ipari területek tulajdonosait nem érdekli, a vevő milyen célokra is használja majd azt. Számukra csupán egyetlen dolog imponál, hogy a lehető legmagasabb profitot érjék el. Ennek okán nem meglepő, hogy az árak az egekben vannak. Hiszen hamar feltolják őket a különböző, külföldi érdekeltségű központok, vagy hazai üzletek, szalonok és szervizek.

A már meglévő épületek vásárlása tehát, egyértelműen nem járható út, amennyiben a gazdaságosság egy fontos tényező vagy a költségkeret túl szűkös.

Az újépítésű, de hagyományos raktárstruktúrák bár szintén költségesek, a legnagyobb akadályt még sem az ár jelenti, hanem az építési idő, valamint az építőipart sújtó drasztikus munkaerőhiány.

Szintén a hagyományos épületek egyik negatív tulajdonsága: a végleges helyhez kötöttség.

Miközben egyre köztudottabb, hogy az agilis raktározás a lehető leginkább fenntartható opció a kiskereskedelem szereplőinek számára. A legegyszerűbb, költséghatékony és okos módja tehát az új, illetve további raktárterületek létrehozásának: a sátorcsarnokokban rejlő potenciál kiaknázása.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²:

    Beruházás típusa: