Egyedi tapasztalataink birtokában sokan azt gondolnánk, hogy a sátorcsarnokok előnyei teljesen nyilvánvalóak. Azonban a statisztikák még sem erről árulkodnak. Egyre több mindent hallani a könnyűszerkezetes csarnokok feltörekvő piacával kapcsolatban, de vajon mi a pontos igazság?

Következzenek a legáltalánosabb tévhitek, amelyek elhangzottak már a konstrukcióval kapcsolatban a közösségi média felületein!

1. Nem időtálló, túl sérülékeny

Az alkatrészek szinte kivétel nélkül előre gyártott elemek, amelyek szigorú minőség-ellenőrzési rendszeren esnek át, és meg kell felelniük az aktuális szabályozásoknak.

A helyszínen – az esetek többségében – csupán a csavarok meghúzása, illetve az utolsó simítások elvégzése történik. A hibázási lehetőség tehát kiugróan alacsony.

Mindezeken felül, a szerkezet kiemelkedően ellenáll a korrózióval és az időjárási viszontagságokkal szemben.

2. Nehéz karbantartani

Egy minőségi ipari sátorhoz sok-sok éven át nem kell hozzányúlni. És utána is, csupán az esetleges, felületi sérülések foltozására szűkül a feladatok listája, amely gördülékenyen módon, mindössze pár perc alatt elvégezhető. Akár még egyedül is.

Ellentétben a hagyományos épületekkel, ahol a karbantartási költségek gyakorisága, hamar meglepheti a gyanútlan vevőt.

3.  Nem lehet túladni rajta

A felszínek mögött, valójában a sátorcsarnokok teljes mértékben univerzálisak. Nehéz, vagy szinte lehetetlen lenne olyan területet említeni, ahol ne lehetne eredményesen felhasználni őket. Bárhol, bármilyen körülmények között alkalmazhatóak.

Mindezek okán, még a használt könnyűszerkezetes csarnokokra is kiemelten magas a kereslet. Egyre több magánszemély gyűjti a sátrak összetevőit például otthoni tároló, garázs vagy istálló barkácsolásának céljából is.

4. Csupán szezonálisan használható

Az igazság az, hogy éppen ellenkezőleg. Az innovatív, megerősített ponyvák egyaránt magas szinten ellenállnak a szélnek, hónak, sőt, még a rettegett jégesőnek is. Típustól függően, bátran használhatóak az év mind a 365 napján.

5. Túl sablonos

Bár valóban igaz, hogy sokan előre gyártott, egyforma típusokat vásárolnak. Valójában a sátorcsarnokok kívánság szerint, személyre szabott módon terveztethetőek. Beleértve a méreteket, a felhasznált alapanyagokat, a falburkolat és tető típusát, sőt még megannyi mást is.

AJÁNLÓ:  Ipari és raktárcsarnokok

A választék kimondottan gazdag. Az ügyfelek teljes szabadságot, kreativitást és támogatást kaphatnak projektjeik megtervezésében.

6. Nem bővíthető, fejleszthető

Az ipari sátrak elképesztő sokoldalúságot nyújtanak a belső és külső részleg kialakításának terén is. Ámulatba ejtően széles az olyan extra kiegészítők választéka, mint például a bejárati ajtóké, ablakoké, világítási, szellőző, fűtési és hűtési rendszereké.

7.  Nem elég kifinomult

A csúcs modern termék-innovációnak, a széles anyag és színválasztékának köszönhetően, valójában kifejezetten egyedi, markáns, dekoratív, csinos sátorcsarnokokat lehet készíteni. Amelyek ráadásul, tökéletesen passzolnak az adott vállalat arculatához.

Összességében tehát, kiváltképp különleges légkört képesek teremteni.

8. Nyáron túl meleg, télen túl hideg

Ez csupán egyetlen dologtól függ: a felhasznált anyagok típusától.

Amennyiben például egy csarnok tetejére többrétegű, termikus ponyva kerül, falazatát pedig optimális vastagságú panelek alkotják, akkor kifejezetten kellemes klímát képes fenntartani. További kiegészítők alkalmazása nélkül.

Nem meglepő hát, hogy Kanadától kezdve, egészen Indonéziáig, szerte a világon alkalmaznak sátorcsarnok konstrukciókat prémium bemutatóteremként, üzlethelységként – kereskedelmi, értékesítési célokra is.

9. Nem feltétlenül olcsóbb, mint egy hagyományos épület

Ez mindközül, talán a legkönnyebben cáfolható állítás. Napjaink sátorcsarnok konstrukcióinál ugyanis, nehezen találni költséghatékonyabb megoldást. Ezt pedig a számok is alátámasztják.

Segítségük révén, számottevő időt és pénzt takaríthatnak meg az ügyfelek. Nem beszélve a hosszú távú megtérülési mutatókról.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: