A gyártóüzemek, raktárak és műhelyek gazdaságos működtetésének egyik legkritikusabb pontja a helykihasználás. Azonban létezik egy egyszerű és hatékony megoldás erre az égető problémára, amely egyszerre biztosítja a csúcsminőséget, a funkcionalitást, valamint az alacsonyabb költségeket is. Itt kerül a képbe napjaink sátorcsarnok szerkezete.

Miért pont sátorcsarnok?

Az európai vállalatok mindig korszerű megoldásokat keresnek a logisztika terén. És ezúttal ismét rátaláltak a helyes ösvényre. Az elmúlt évtized töretlen kutatásai során hamar rájöttek, hogy az előre gyártott szerkezeteknek – amelyek egy acélvázból és ponyvatetőből állnak – nyilvánvaló előnyei vannak.

Ide tartoznak például a csökkentett költségek, valamint az egész eljárás optimalizálásának lehetőségei; a tervezéstől kezdve, a gyártási folyamatokon át, egészen az össze vagy szétszerelésig. Az ilyen típusú csarnoklétesítmények hatékonysága ezért összehasonlíthatatlan az állandó raktárakéval szemben.

Amelyek telepítésének olyan hátrányai léteznek:

  • mint a lassú folyamatirányítás
  • a kiszámíthatatlan befejezési idő
  • a magasan képzett építőipari szakemberek elengedhetetlen bevonása
  • továbbá a magasabb, jövőbeli karbantartási díjak.

Tehát nem meglepő az a tény, miszerint egyre több vállalat teszi meg a “kötelező” lépést egy innovatívabb, fenntarthatóbb és költséghatékonyabb iroda, műhely vagy éppen raktárépület megteremtése esetén.

Azonban, ez még távolról sem minden! Hiszen a sátorcsarnok koncepció valódi esszenciáját még csak nem is említettük.

Ajánló: 10 terület, ahol munkára fogható egy könnyűszerkezetes csarnok, Miért praktikus választás egy sportcsarnok?

Megfelelő helykihasználás = megbízható profit

Az ipari sátrak legátütőbb előnye, nem feltétlenül a kedvező árakban és mobilitásban rejlik, hanem – bizonyos esetekben – inkább a helykihasználási mutatókban.

Egy raktár vagy munkaterület tervezésekor a legnagyobb figyelmet általában az elrendezésre kell fordítani. Ha ez rosszul van megtervezve, visszafordíthatatlan akadályt jelenthet a későbbiekben.

A sátorcsarnokok hozzájárulnak a tárolókapacitás növeléséhez azáltal, hogy a tartóoszlopok és beltéri falazat hiányában, az összes rendelkezésre álló terület kihasználhatóvá válik. Ez megkönnyíti a termékekhez való hozzáférést, miközben optimalizálja az alkalmazottak termelékenységét.

AJÁNLÓ:  Így segít a ponyvasátor a raktári költségek csökkentésében

Lenyűgöző, de az ipari sátrakat korlátlan potenciál jellemzi

Megfelelő körülmények között a sátrak nemcsak tárolási célokra ideálisak, hanem precíz gyártási folyamatokhoz is. Ennek okán, talán nem túlzás azt mondani: a sátorcsarnokok számára, aligha létezik lehetetlen!

Segítségükkel multifunkcionális és megbízható munkaterületet nyerhetünk.

  • A tetőburkolatot: az esetek többségében professzionális, UV stabilizált ponyva alkotja (azonban ez tetszés szerint cserélhető). Ezáltal a raktáron vagy műhelyen belül optimális klíma alakítható ki, amely biztosítja, hogy a raklapok, szerszámok és áruk minden körülmények között (mint például: szélsőséges időjárási viszonyok) szárazon maradjanak.
  • A falazat: szintén készülhet ponyvából, de akár T14-es trapézlemezből és hőszigetelt szendvicspanelből is. Ennek köszönhetően, még tovább bővül a felhasználási lehetőségek széles tárháza.

Kíméletlen összegzés

Most már magától értetődő, hogy a sátorcsarnokok elérhető ára, praktikus kialakítása és sokoldalú felhasználhatósága egyre több raktártulajdonost ösztönöz arra, hogy jelentősebb beruházások nélkül építse meg leendő létesítményeit.

E sátrak tehát – főként a lenyűgöző terület kihasználási mutatók miatt – valóban ellenállhatatlan megoldást kínálnak a kis- és középvállalkozások gazdasági felpezsdítésére.

A választás az Öné: megannyi kockázatot tartogató, helyhez kötött épületek, vagy inkább modern, mobilis sátorcsarnok konstrukciók. Döntsön legjobb belátása szerint, amíg nem késő!

Ajánló: Sátorcsarnok télen-nyáron a legkülönbözőbb sporttevékenységekhez, Korszerű sportcsarnok multifunkciós felülettel – Mik közül választhatunk?

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: