Az építkezés, csarnokbővítés a vállalkozásfejlesztés egy mérföldköve. Ebben a bejegyzésben 10 területet is bemutatunk, ahol termékeink segítik a vállalkozásokat.

Egy beruházást alaposan előkészíteni, megtervezni majd pedig végrehajtani komoly elkötelezettséget jelent, de vajon milyen területeken vehetjük hasznát egy masszív csarnoknak? Ebből a listából kiderül! Bár csak 10 területet írtunk fel erre a listára, további bejegyzésekben bővítjük majd ezt a felsorolást.

Miért jó választás egy sátorcsarnok?

Napjainkban egyre inkább közkedveltté váltak ezek az épületszerkezetek. Számos területen megállják a helyüket, legyen szó raktározásról, rendezvényszervezésről vagy gyártócsarnokok kialakításáról. Egyik nagy előnyük, hogy maximálisan személyre szabhatók.

A megrendelő szabadon dönthet a belső tér elrendezéséről és meghatározhatja azt is, hogy hol legyenek elválasztó falak, ablakok, ajtók. Mindemellett kiválóan igazodik az adott tevékenység sajátosságaihoz: fűtési- és hűtési rendszerek, speciális világítások szerelhetők be stb.

A sátorcsarnokok gyorsan és egyszerűen alakíthatók ki. Ezzel szemben a hagyományos építési megoldások költséges és időigényes beruházást jelenthetnek. Továbbá ezek az arénák nem mozgathatók helyszínváltoztatás esetén.

1. Mezőgazdasági csarnok

A mezőgazdaság területén egy megfelelő csarnok – ár/érték arányban – nagyszerű választás termény tárolásra. Legyen szó búzáról, kukoricáról vagy a szemes takarmányok mellet akár szénáról. Az időjárási körülmények sokszor ronthatják a tárolandó érték minőségét, de így ez mindenképp megvédésre kerül, nem éri túlzott napsugárzás és ma már a párásodra is praktikus megoldások léteznek.
Szállítás esetén a széles ajtók segítségével könnyedén pakolhatunk ki és be. A szellőztetőrendszernek hála pedig tiszta levegőben dolgozhatunk.

2. Állattenyésztés, áttattartás, melléképület

Az állattenyésztésről már egy korábbi bejegyzésben is írtunk. Ezek a könnyűszerkezetes ponyva és lemez csarnokok könnyedén alkalmazhatók ezen a területen is.

Kialakítható bennük külön rész a takarmány és a gépek tárolására éppúgy, mint külön karámok, ólak az állatok számára. A Magyarországon népszerű sertés tenyésztés mellett szárnyasok, birkák, de akár még strucc vagy emu tenyésztésére és elkülönítésére is alkalmas a megoldás.

AJÁNLÓ:  Hatékony tárolási mód: sátorcsarnok raktározási célokra

3. Feldolgozás, üzemcsarnok

A feldolgozóipar egy elég tág fogalom. Talán a sormintát folytatva az egyik legjobb példa az gyümölcstermelés. Ha pl. almákkal foglalkozunk, biztonságos helyen tárolhatjuk az árunkat egy csarnokban, főleg ha még hűthető/fűthető is az.

4. Üzleti, csarnok befektetési céllal

Üzleti célra sokan építenek fel csarnokot. A megtérülés könnyen kiszámítható és a megfelelő infrastruktúrával társítva kiváló üzleti modell felépíteni csarnokokat és bérbeadni azokat. Erről a lehetőségről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

5. Gyártás – gyártócsarnok

A sátor és lemezcsarnokok egyik legnagyobb előnye, hogy könnyedén egyedi méretre és igényre igazítható. Hazánkban is több olyan céget ismerünk, akik különböző csarnokokat építettek fel gyártósoruk üzembehelyezésére. Gyártanak ilyen helyeken házépítéshez szükséges SIP paneleket és bútorokat egyaránt.

Gyártással kapcsolatban érdemes megismerkednie az Ipar 4.0 projekt lehetőségeivel.

6. Sportolás, sportcsarnok

A sportcélú csarnokok sora végtelen. Építhetünk létesítményt a legnépszerűbb tevékenységekhez, mint a foci vagy tenisz, de akár a lovas sportok szerelmesei is versenyezhetnek, gyakorolhatnak ilyen építményben. Az épületek öltözőkkel, vizesblokkal, lelátóval és egy sor további kiegészítővel bővíthetők.

7. Rendezvény, fesztivál sátor

A legtöbb fesztiválon látható koncert sátrak ideiglenesen épülnek fel, majd ahogy vége a bulizós napoknak, már bontják és viszik is tovább az alkatrészeket a következő helyszínre. Ezek a ponyvasátrak mobilisak, könnyen felépíthetők és szállíthatók, nehezen sérülnek.

Zenei rendezvények mellett természetesen esküvőkre is alkalmas, de akár cirkuszként vagy vándorszínházként is kiváló választás egy ilyen épület.

8. Raktározás, logisztikai csarnok

Az egyik legnépszerűbb építési “indok”, vágy, a raktározás. Legyen szó gépek biztonságos tárolásáról vagy bármilyen más termékről, logisztikai feladatokra a lemez vagy ponyvacsarnokok az egyik legbiztosabb megoldás, nem mellesleg pénztárcabarát is.

9. Ipari csarnok

Számtalan ipari területen használnak Magyarországon jelenleg is csarnokokat, amire korábban nem is gondoltunk volna. Az a

AJÁNLÓ:  Mini csarnok - Mekkora potenciál rejlik benne?

10. Otthonra, melléképületek és tárolás

Bár cégünk ezen a területen nem aktív, de a ponyvasátorok, kisebb csarnokok otthoni célokra is jó döntésnek bizonyulnak. Használhatjuk tárolóként, melléképületként, garázsként, de akár üvegházként is ezeket az épületeket.

Összefoglalás

A fenti listában bemutattuk mennyire sokoldalú lehet egy sátor vagy lemezcsarnok. A lista akár még több tíz területtel bővülhetne, szinte csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: