Ebben a cikkben egy nem mindennapi befektetési lehetőséget mutatunk be. Talán nem is gondolná, de a könnyűszerkezetes csarnokok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, s az utóbbi években jelentősen megnőtt a kereslet is rá. Véleményünk szerint nagy jövő előtt áll az ingatlanbefektetés ezen új formája, az ipari ingatlanbefektetés.

Mi az a könnyűszerkezetes csarnok, s milyen típusok közül választhatunk?

A könnyűszerkezetes csarnokok különböző típusú kialakításokat kínálnak, az egyszerű raktáraktól a hőszigetelt gyártócsarnokon át, az üzleti helyiségekig. Természetesen mindegyik modell legnagyobb előnye a gyors összeszerelés, a mobilitás, a hosszú élettartam és az alkalmazás sokoldalúsága.

Az alumínium szerkezetű ipari sátrak kifejezetten sokoldalúak. Kiválóan funkcionálnak raktárként, lovardaként, műhelyként, gyártási helyiségként, garázsként, sőt még repülőgép-hangár is alakítható belőlük, hogy csak néhányat említsünk.

Az ipari sátraknak is számos típusa létezik, nézzük melyek a legnépszerűbbek.

PVC ipari sátrak: a könnyűszerkezetes csarnokok alapmodellje, ahol a tető és a falak minőségi PVC ponyvából készülnek, amely tartósságáról és hosszú, akár 20 éves élettartamáról ismert. Alkalmas egyszerű fedett és raktári helyiségekhez, ahol a hőmérséklet-különbségek nem jelentenek problémát. Azoknál az árucikkeknél, amelyeket nem szabad kitenni nedvességnek és páralecsapódásnak, a szerkezet belsejét antikondenzációs szigeteléssel lehet bevonni, amely védelmet nyújt a magas hőmérséklet-változások között. Ez a modell legnagyobb előnye a gyors szállítás és összeszerelés, minimális karbantartási igény mellett.

PVC és fém panel szerkezetek: egy gyorsan összeszerelhető szerkezet, minőségi PVC lemeztetővel és kiváló minőségű fémlemez falakkal. Egyedülálló megoldás különböző anyagok, gépek és termékek tárolására. Tartós lemezfalai miatt a szerkezet jobb technikai védelmet nyújt. Mivel a szerkezet nem szigetelt a kondenzációtól, antikondenzáció-béléssel gondoskodhatunk róla. Gyors szállítás és összeszerelés, valamint az optimális ár/érték arány sokféle alkalmazási lehetőséget kínál ennél a szerkezetnél.

PVC-vel és szigeteléssel ellátott sátrak: ennél a modellnél a falak szigetelt panelekből készülnek, a tető dupla PVC lemezből készül, amely átereszti a fényt, de hőszigetelést és kondenzáció elleni védelmet nyújt. Tökéletes megoldás érzékeny áruk és anyagok tárolására, gyártáshoz, összeszereléshez, karbantartáshoz vagy irodai helyiségek kombinációjához. A panelek szilárd felépítésüknek köszönhetően a legmagasabb szintű védelmet nyújtják az illegális behatolás ellen. A struktúra további előnyei a gyors kézbesítés, az összeszerelés és az egyszerű licencszerzési eljárások.

AJÁNLÓ:  Korszerű sportcsarnok multifunkciós felülettel - Mik közül választhatunk?

Az ipari csarnokok könnyedén bővíthetők olyan kiegészítő elemekkel, mint a: tolóajtó, elválasztóajtó, ablakok-átlátszó fólia a falak egyes részein, kétszárnyú üvegajtók, kondenzációgátló bélés, hűtési és fűtési rendszerek, világítás, a teherhordó oszlopok mechanikai védelme, előtetők. Azok a befektetők, akik inkább egy robosztus szerkezetű szigetelt sátorcsarnokot szeretnének, azoknak figyelmébe ajánljuk a következő könnyűszerkezetes megoldásokat:

Szigetelő panelekből készült csarnokok: a szendvicspaneles, szigetelő szerkezetek ott jelennek meg, ahol a követelmények meghaladják az ipari sátrak által nyújtott lehetőségeket. A szintén gyorsan összeszerelhető csarnok bővíthető hőszigeteléssel, fokozott műszaki biztonsággal, s egyéb kiegészítő elemekkel. Nagy előnye, hogy az engedélyek megszerzése is meglehetősen egyszerű. Az ilyen szerkezetek megfizethető árat, flexibilitást és mobilitást kínálnak.

Fémlemezes szerkezetek: ez a struktúra teljes mértékben fémlemezekből áll. Masszív, időtálló szerkezete által igencsak közkedvelt. Mivel nincs szigetelve, célszerű olyan termékek, anyagok és gépek tárolására, amelyek nem érzékenyek a hőmérséklet változásaira. Az ilyen sátrak kiegészítő elemei: tolóajtó, szekcionált ajtók, kétszárnyú üvegajtók, üvegablakok, fali szalaglámpa, egyéb világítás, esővíz ereszcsatornák, hűtési és fűtési rendszerek, a teherhordó oszlopok mechanikai védelme stb.

Most, hogy megismerte a könnyűszerkezetes sátrak összes típusát és számos előnyét, könnyebben ki tudja majd választani az Önnek megfelelő modellt. Keresse bátran a Barracon csapatát és tájékozódjon a lehetőségekről. A cég kínálatában három féle falazat közül is választhat: ponyva, hőszigetelt szendvicspanel és T14-es trapézlemez.

Milyen befektetési lehetőségeket rejt magában?

Amennyiben szabad pénzeszközökkel rendelkezik, mindenképpen érdemes megfontolnia a befektetést egy könnyűszerkezetes csarnokba. Az ingatlanbefektetés mindig is jövedelmező volt, ez a típusú épületszerkezet pedig kellő mobilitást és rugalmasságot biztosít. Nincs más dolga, mint alaposan átgondolni, hogy mikor és hol és kik számára tervezi a csarnokokat.

Számos cég igényel különféle üzlethelyiségeket, így ezen a téren garantált a sikere, legyen szó eladásról vagy bérbe adásról.

Sőt! Akár az építkezés folyamatának legelső szintjén is meghirdetheti a csarnokot, majd a kivitelezés előrehaladtával növelheti a projekt árát. A könnyűszerkezetes sátrak kialakítása teljes mértékben függ az üzleti tervtől és a célközönség igényeitől. Tehát, mielőtt megvásárolná a potenciális munkaterületet, fontolja meg mit szeretne elérni a telephely felállításakor.

AJÁNLÓ:  Ponyvasátor: mire és hol használható?

Egy adott környéken szükség lehet például raktárterületekre, gyárcsarnokokra a termékek előállításához, üzlethelyiségekre- az árucikkek közvetlen értékesítéséhez, irodahelyiségekre stb.

Találjuk meg az ideális helyet

A vállalkozás számára választott hely monumentális döntés, amelyet alaposan át kell gondolni. Az ár és a hitel megszerzése vitathatatlanul a legfontosabb szempont a vállalkozás számára megfelelő helyszín megtalálásában.

Azonban számos más tényező figyelembe vétele is kulcsfontosságú, fussuk át melyek is ezek.

Demográfiai adatok: Mérlegeljen a célközönség alapján, s kutasson különféle demográfiai szempontokat a környékével kapcsolatban. Elsősorban döntsön arról, hogy a csarnokot olyan vállalatoknak szánja –e, akik számára a teherforgalom mellett fontos lehet a gyalogos forgalom is. Próbálja a lehető legközelebb elhelyezni a könnyűszerkezetes építményt oda, ahol a célközönség csoportosul.

A konkurencia és a környező vállalkozások jelenléte: Fontolja meg, hol vannak versenytársai. Nem biztos, hogy mindig szerencsés közvetlenül a szomszédba vagy az utca túloldalára költözni egy üzleti riválissal szemben. Továbbá érdemes figyelembe venni, hogy mely vállalkozások találhatók a potenciális tartózkodási hely közelében. Ez azért jelentős, mert ezek a cégek olyan ügyfeleket vonzhatnak, akik az Ön céldemográfiai körébe tartoznak.

Zónázás: Kutassa a helyi városok zónatérképeit. Ez lehetővé teszi, hogy felmérje, milyen üzleti tevékenységek engedélyezettek, a helyi terület szerint.

Az erőforrások rendelkezésre állása: Mindenképpen ellenőrizze a víz (csatornarendszer) és az ipari áram elérhetőségét. Amennyiben egy vállalkozás: raktár vagy irodahelység telepítését tervezi, akkor mindenképpen érdemes tájékozódni a környéken rendelkezésre álló munkaerővel kapcsolatban is.

Készítsünk üzleti tervet

Üzleti tervében meg kell határoznia a céljait, illetve azt is, hogy a szükséges pénzeszközöket milyen forrásból tudja biztosítani. Kereshet partnereket, más befektetőket, vagy felvehet banki kölcsönt is. Ez esetben tájékozódjon a szükséges önerőről, informálódjon a hitelképességről az illetékes pénzintézeteknél.

Lényeges, hogy egy üzleti tervnek mindig tartalmaznia kell a folyamat minden szakaszának részletes tervét, valamint az egyes célok eléréséhez szükséges időkeretet és finanszírozást. Vegyen számba mindent, amelyről úgy gondolja, hogy vállalkozásának zavartalan működéséhez kapcsolódik.

AJÁNLÓ:  Így segít a ponyvasátor a raktári költségek csökkentésében

Tájékozódjunk a szükséges engedélyekről

Ami a könnyűszerkezetes sátrak építését illeti, jó hírekkel szolgálhatunk: ugyanis a hagyományos építéshez viszonyítva, itt jóval kevesebb papírmunka terheli majd. Azonban ettől függetlenül, megannyi engedélyre lehet szükségünk.

Ám mindezek már általában cég specifikusak: tehát attól függnek, hogy pontosan milyen irányt is választunk leendő vállalkozásunknak.

Egy sikeres cég megalapozásánál elengedhetetlen, hogy megfeleljen az összes rá vonatkozó szabályozásnak és törvénynek. Legyen biztos a vállalkozás számára kötelező tanúsítványokban, licencekben, engedélyekben és regisztrációkban. Ezek városonként és helységenként változhatnak, ezzel kapcsolatban feltétlenül kérje egy szakember, jogász vagy ügyvéd tanácsadását.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²:

    Beruházás típusa: