Sürgősen extra helyre van szüksége vállalkozása számára, de nem tudja eldönteni, hogy tároló konténerbe, vagy inkább előregyártott csarnokba fektesse rendelkezésre álló tőkéjét?

Akkor engedje meg, hogy segítünk, a két koncepció átfogó összehasonlítása révén! Vajon melyik az ideálisabb választás az Ön számára? Itt az ideje, hogy mérlegeljük az 5 legáltalánosabb szempontot!

1. Szerkezeti struktúra

  • A tároló konténer terén: jellemzően egy hétköznapi acélszerkezetről beszélhetünk, amelynek nem variálható az összetétele. A piacon tömérdek a megviselt, sérült és elavult darab, ezért különös körültekintéssel szabad csak vásárolni.
  • Az előregyárott csarnok estében: viszont tömérdek lehetőség nyílik rá, hogy Ön egyéni módon állíthassa össze a szerkezet alkotóelemeit. Az alapvetőnek számító alumínium vázon túl, a tető készülhet tűzálló, PVC–vel bevont poliészter szövetből, vagy egyszerű, de vastag ponyvából. Míg az oldalfalak, akár T14-es trapézlemezből és hőszigetelt szendvicspanelből is állhatnak.

Hogy mi a különbség?

Bár a konténer tömör acélszerkezetből készül, valójában nem tekinthető masszívabbnak, mint egy előregyártott sátorszerkezet. Hasonlóan erősek, robosztusak és ellenállnak az időjárási viszontagságokkal szemben.

Tehát az igazság az, hogy önszántából egyik sem megy sehova onnan, ahova telepítve lett.

2. Elhelyezhetőség

Ebben a tekintetben, torony magasan az előregyártott csarnok a nyertes. Ellentétben a konténerrel, nincs szüksége szilárd beton alapra, nem igényel speciális talajmunkálatokat. Nem olyan érzékenyek a terepviszonyokra és környezeti adottságokra.

3. Szállíthatóság

Itt szintén az előregyártott csarnok részére jár a pont. Bármikor darabjaira szedhető, majd újra felépíthető egy teljesen másik helyen. Praktikus, egyszerűen szállítható és mozgatható, mivel az egyes elemek súlya viszonylag alacsony.

Egy konténer fuvarozása már sokkal komplikáltabb feladat. Mérete miatt különböző munkagépek jelenlétét is igényelheti.

4. Biztonság

Mindkét szerkezet biztonságosan lezárható és kompatibilis napjaink elterjedt vagyonvédelmi rendszereivel. Érdemi különbség nem tapasztalható közöttük ezen a téren.

AJÁNLÓ:  Csarnoképítéssel járó opciók, extrák, kiegészítők

5. Hozzáférhetőség

A belső tér adottságaiból könnyedén kikövetkeztethető, hogy az előregyártott csarnok sokkal kényelmesebb, mint egy konténer épület. Utóbbiban nehézkes, mi több, szinte lehetetlen annyira szervezett és jól átlátható, helytakarékos tároló-rendszert kiépíteni, mint egy speciális csarnokban.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a tárolt áruk felkutatása időigényesebb és idegőrlőbb feladattá válhat egy konténer tekintetében.

A sátorcsarnok teljesen nyitott, akadálymentes, tágas területtel rendelkezik. Ezért lehetővé teszi, hogy Ön alaposan megtervezze a leendő tárolási módot, amely a jövőben is sokféleképpen variálható.

Összegzés

Végeredményben, az előregyártott csarnok megannyi pozitív aspektusával rettentően nehéz versenyre kelni. És egyáltalán nem úgy fest, hogy a tároló konténerek lennének a méltó ellenfelek a közeljövőben.

Ajánló: Sátorcsarnok – Útmutató a helyes méretválasztáshoz, Csarnoktípusok

 

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: