Az egyre jobban elszálló anyagköltségek, sajnos az állattartással foglalkozó szakembereket is komoly válaszút elé állítja. Hiszen, napjainkra teljesen felborultak a régi idők, jól bevált telep létesítési stratégiái. Ráadásul, a már meglévő farmok korszerűsítése is egyre égetőbbé és elhalasztatlanná kezd válni.

Lehetséges-e vajon túlélni? Létezik még egyáltalán olyan befektetés – egy állattartó telep számára -, ami jól kiszámítható, és képes megtérülni?

Ahhoz, hogy választ kapjunk erre a kérdésre, most ismerkedjünk meg közelebbről a modern állattartó sátorral, és annak legfőbb előnyeivel!

1. Sokoldalúan felhasználható

Univerzális felépítésének és moduláris vázának köszönhetően, az állattartó sátor számos, mi több, szinte végtelen lehetőséget kínál a gazdák és jószágaik igényeinek kielégítésére.

Ez a könnyed, gördülékeny módon átalakítható csarnok lehetővé teszi, hogy funkcióit – akár a legfrissebb trendek, legújabb ötletek, vagy éppen az aktuális évszakok függvényében – kényünk-kedvünk szerint formáljuk. Ezért, a határ a csillagos ég.

Egy modern állattartó sátor szerepe, tehát anélkül módosítható, hogy attól kellene tartanunk, a szerkezet veszít valamit az erejéből, értékéből, vagy netán megbízhatóságából.

Esetében nem számít, hogy éppen milyen állatokat és milyen rendszer szerint tenyésztünk. Miképp az sem, hogy milyeneket kívánunk tartani a közeljövőben.

Kihasználatlanság vagy profilváltás esetén, kitűnően szolgálhat szerszám, termény és mezőgazdasági gépek tárolása gyanánt is.

Az állattartó sátorral, semmi sem képes vetekedni a személyre szabhatóság tekintetében.

2. Az állattartó sátor „nem kér enni”

Egy állattartó sátor váza, rendszerint masszív acélprofilokból, míg oldala és tetőszerkezete strapabíró – szennytaszító, UV stabilizált verzióban is hozzáférhető – ponyvából készül.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az oldalfalakat, akár még hőszigetelt szendvicspanelek is alkothatják.

Mindebből jól látszik, hogy személyében egy erős, szilárd felépítésű alkalmatosságról beszélhetünk. Amelynek, ráadásul különféle tesztek, felmérések bizonyítják a széllel és hóteherrel szembeni ellenállóságát.

AJÁNLÓ:  5 előny, ami a mezőgazdasági tároló sátor malmára hajtja a vizet

Talán, így már nem is olyan meglepő, hogy ennek a konstrukciónak a jellegzetes karbantartási feladatai, költségei, kimerülnek a ponyva állapotának időnkénti átvizsgálásában. Továbbá, annak apró-cseprő reparálásában.

3. Lenyűgözően mozgékony

Állattartóként kiemelten fontossá válik számunkra a mobilitás. Megfizethetetlenné válhat az a kiváltság, ha nem kell tartanunk a fizikai és törvényi korlátoktól. Szükségünk lehet arra, hogy akkor és annyiszor változtathassuk a területünket, amennyiszer csak a helyzet megkívánja.

Az állattartó sátor szerkezeti adottságaiból adódóan, mindezt varázsütésre megtehetjük!

Ez a struktúra, jóformán bárhol és bármikor szét, majd ismét összeszerelhető – mindössze pár nap leforgása alatt, akár építési engedély nélkül is.

Ezt követően, elemeire bontva egyszerűen, villámgyorsan szállítható, akár a gazdaságon, akár az országon belül. 

Ezzel az igazán praktikus, frappáns alkalmatossággal teljes mértékben megszűnik a helyhez kötöttség. Segítségével felszabadul a fantázia, és eltűnik az a fajta béklyó, amelyet a hagyományos épületek hordoznak magukon.

Az állattartó sátor, tehát gazdasági és építésjogi szempontból egyaránt vonzó alternatívája a szilárd építménynek, pajtáknak.

4. Sokkal olcsóbb, mint egy téglaépület

Korunk professzionális állattartó sátrait kifejezetten a hatékonyság, valamint a megfizethetőség szem előtt tartásával tervezték. Ennél fogva, személyében – a tartós anyagok és fejlett műszaki megoldások ötvözetének révén – sikerült egy olyan konstrukciót megalkotni, amely verhetetlen ár-érték aránnyal büszkélkedik a piacon.

Egy ilyen szerkezet előállítási költsége, munkaerő-szükséglete, illetve gyártási ideje sokkal kisebb és kiszámíthatóbb, mint a riválisoké.

5. Kompatibilis a legelterjedtebb kiegészítőkkel, tartozékokkal

Az állattartó sátor belsejében, költséghatékonyan csatlakoztathatóak az elektromos gépek, etető- és itató-berendezések, hűtő-fűtő mechanizmusok. Továbbá sok más segédeszköz, amely létfontosságú lehet a tenyésztés, valamint a zárt, fedett környezetben történő munkavégzés során.

Ráadásul, tetszés szerinti mennyiségű és elrendezésű ajtót, tolóajtót, bevilágító-ablakot is tartalmazhat a sátorcsarnok.

Ajánló: Sátorcsarnok – Útmutató a helyes méretválasztáshoz, Csarnoktípusok

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen: