Nyugati térhódítása ellenére, továbbra is nagyon kevesen tudják, hogy egy modern mezőgazdasági tároló sátor, valójában mennyire sokoldalúan felhasználható szerkezet.

Univerzális felépítésének és moduláris vázának köszönhetően számos, ellenállhatatlan előnyt kínál a kis-és nagytermelők, illetve a gazdálkodók számára.

De lássuk, hogy pontosan mik is ezek!

1. Ideális légkört és környezetet biztosít

A szilárd fémvázas szerkezet, valamint a minőségi ponyvatető ötvözete egy kifejezetten produktív tárolóteret hoz létre, garantálva a hely, a természetes fény és a levegő maximális kihasználását.

Ez a pompás környezet pedig a dolgozók számára is javítja a munkakörülményeket – még akkor is, ha a csarnok teljesen zárva van.

2. Funkcionálisabb, mint bármely más típusú építmény

Egy innovatív mezőgazdasági tároló sátornál nem létezik multifunkcionálisabb épület. A könnyed átalakíthatósága okán lehetővé teszi, hogy funkcióit az igények és az évszakok függvényében alakítsuk.

Lássunk néhány példát!

  • Termények: A mezőgazdasági tároló sátor hasznos lehet bármilyen típusú gyümölcs és zöldség tárolásakor. Az építmény megvédi a terményt a szélsőséges időjárási körülményektől.
  • Mezőgazdasági gépek: A szezon végéhez közeledve, a termetes gépek legtöbbje mozdulatlanul tölti a telet. Azonban a korrózió és más egyéb veszélyek továbbra is leselkednek rájuk. Szerencsére egy fedett, jól szellőző sátor sokkal kevésbé teszi őket érzékennyé az időjárás változásaiból eredő károkra.
  • Szerszámok: A növénytermesztéshez, valamint az állattartáshoz használt eszközök hamar tönkre mennek és megbízhatatlanná válnak a megfelelő tárolási mód hiányában. Annak érdekében, hogy eredeti állapotukat sokáig megőrizhessük, szintén kiváló szolgálatot tesz egy sátorcsarnok.

Ráadásul, az ideális kiegészítő-berendezések birtokában (például: fűtő, hűtő, szellőztető és légkondicionáló rendszer), jóformán bármit tárolhatunk benne. Sőt, még az állattartásra is kifejezetten alkalmas.

Esetében, tehát a rendelkezésre álló terület olyannyira rugalmasan használható, hogy egymagában testesíti meg a hagyományos gazdasági objektumok, pajták, tárolók és istállók költséghatékony alternatíváját.

3. Bármikor szétszerelhető

A mezőgazdasági tároló sátor nagyon rövid idő alatt, bármiféle különösebb formaság nélkül szétszerelhető, majd ismét telepíthető az új helyén. Továbbá, elemeire bontva elég könnyű, és elég kicsi is ahhoz, hogy a gazdák, akár saját maguk szállítsák egyik pontból a másikba. Ezáltal gyorsan és rugalmasan alakítható ki bárhol egy újabb munkaterületet.

AJÁNLÓ:  8 ok, a könnyűszerkezetes autószerelő műhely mellett

Ráadásul, ezeket a módosításokat, anélkül végezhetjük el, hogy a konstrukció bármit is veszítene az erejéből.

A mezőgazdasági tároló sátor, építésjogi szempontból is vonzó helyettesítője például a népszerű fa és téglaépületeknek. Miközben, telepítéséhez még alapozásra sincs feltétlenül szükségünk. A sátorcsarnokok közvetlenül tömörített kavics-, járda- vagy aszfaltfelületre is felszerelhetők. Persze, – mindettől függetlenül – a legcélravezetőbb a szerkezetet egy sík betonalapra szerelni.

4. Egyedülállóan testre szabható

Alapvetően, egy modern mezőgazdasági tároló sátor megrendelésre készül, ezért a koncepciója az ügyfél igényeihez igazodik. Így minden esetben optimális szélesség, valamint magasság jellemzi.

A keret acélprofilokból, a tető – jellemzően – ponyvából, míg az oldalfalak trapézlemezből vagy szendvicspanelből készülnek. Ezeken felül, a csarnok belsejében elektromos berendezések, öntözőberendezés, fűtés és sok más segédeszköz is egyszerűen felszerelhető.

Hab a tortán, hogy moduláris felépítésüknek köszönhetően, bármikor bővíthetők.

A tulajdonosok, tehát könnyedén igazíthatják a méretet az aktuálisan betakarított termény mennyiségéhez, akárcsak a gépek vagy az állatok számához.

5. Minden körülmények között megbízható

A tároló sátor speciális, nyeregtetős szerkezete a legtöbb időjárási körülménynek ellenáll, és biztosítja a csapadék megfelelő elvezetését. Így a tárolt áruk szárazon maradnak, és nem károsítja őket a nedvesség.

Az extra vastag és egyben feszes ponyva pedig még a legrosszabb körülmények között is ellenáll a különféle sérüléseknek, illetve szakadásnak, miközben kimagasló hóteherbírással is rendelkezik.

A mezőgazdasági tároló sátor tehát megbízható védelmet nyújt az erős szél, jégeső és más időjárási viszontagságokkal szemben.

Ajánló: Sátorcsarnok – Útmutató a helyes méretválasztáshoz, Csarnoktípusok

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: