Az utóbbi évek gazdasági növekedése jelentősen megnövelte az ipari szektor termelését. Ezáltal minden vállalkozás működésének egyik fontos elemévé vált a termékek, és a tevékenységéhez szükséges eszközök megfelelő tárolása.

Vannak olyan cégek, akik jelentős összegeket fizetnek minden évben a tárolási szolgáltatások igénybevételére. A modern vállalkozások viszont inkább a tároló sátrak mellett döntenek.  De vajon tényleg okosan gondolkodnak?

Flexibilis szerkezetű sátorcsarnokok

Egy sátorcsarnok koncepció esetén az ügyfélnek lehetősége adódik, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjen a raktársátorban elhelyezett termékekhez, gépekhez, munkaeszközökhöz. Ezen kívül a szerkezet összeszerelésének könnyűsége és gyorsasága jelentősen megkönnyíti a mozgatást, áthelyezést, ami lehetővé teszi, hogy a sátorra egy mobil szerkezetként tekintsünk.

És mi az egészben a pláne?

A raktársátrak többszörös felhasználású szerkezetek, amelyeket nagy tároló hely, kompakt és szilárd szerkezet, illetve kimagasló mobilitás jellemez – mely lehetővé teszi a raktár könnyű mozgatását egyik helyről a másikra.

A csarnok hasznos területe minden esetben igazodik az ügyfél igényeihez. A raktársátrak teljes értékű épületként funkcionálnak, ezért ideális védelmet nyújtanak a nagy ipari vagy építőipari termékek és gépek számára.

Az ügyfelek ezen kívül számos típusú sátor konstrukciót használnak, többek között,

 • sportcsarnokokat: télen kifejezetten népszerű, sportesemények, azaz teniszversenyek vagy focimeccsek megrendezésénél.
 • vásárcsarnokokat: vásárok, sajtóterek, konferenciatermek vagy ideiglenes irodák kialakításánál.
 • parti termeket: leggyakrabban tömeges rendezvények, azaz promóciós és reklámműsorok, céges találkozók vagy konferenciák szervezésére.

A sokoldalú felhasználás és a raktárcsarnok alacsony költségei növelik azoknak az ügyfeleknek az érdeklődését, akik inkább a szolgáltatásuk, termelésük fejlesztésébe és a reklámokba fektetnék szabad pénzeszközeiket.

A raktársátrak jellemzői

A vevői elvárásoknak megfelelő mobil raktárszerkezetek gyártói a csarnokok széles választékát kínálják, sokoldalú használatra. A tároló sátorcsarnokok könnyű szerkezetek, többek között eloxált alumíniumból készülnek, mely ellenáll a korróziónak és a változó időjárási viszonyoknak.

De valóban elég tartósak?

A felhasznált szerkezeti elemeket kiváló tartósság jellemzi, ennek köszönhetően az ideiglenes sátrak megfelelnek minden biztonsági és használati követelménynek. Az ügyfelek a csarnokokat egész évben és szezonális raktárként is használják. Ezáltal ezek az épületszerkezetek kiváló megoldásként szolgálhatnak mezőgazdasági tevékenységeknél, hűtőházak kialakításánál vagy munkagépek elhelyezésénél.

AJÁNLÓ:  A sátor és ponyvacsarnokok hóterhelése

Magas fokú teljesítményt nyújtanak télen-nyáron egyaránt.

A megrendelt sátrak ráadásul – az ügyfél kérésére – felszerelhetők egyéb kiegészítőkkel is, többek között:

 • speciális felületekkel, padlózattal
 • légkondicionálással
 • világítással
 • egészségügyi szobával,
 • szellőzéssel és fűtéssel.

A kiegészítő felszereléssel a sátorcsarnok egy funkcionális, nagyméretű raktár lesz, amelynek célszerű működése kielégíti még a legigényesebb ügyfeleket is. A tároló sátrak sokféle konfigurációban kaphatók. Az ügyfelek saját belátásuk szerint módosíthatják a csarnok méreteit, azaz a magasság, a szélesség és a hossz szempontjából.

Mit nevezhetünk trendnek a sátorcsarnokok esetében?

A megrendelők gyakrabban választják az alumínium struktúrát, ami megkönnyíti a csarnok szerkezeti elemeinek szállítását. A tároló sátrak különféle típusú oldalfal burkolatokkal kaphatók, mely ponyvából vagy szendvicspanelből is készülhet. Ezenkívül az ügyfél tetszés szerint alakíthatja a kapuk, ajtók és ablakok számát.

Kinek ajánlott a sátorcsarnok raktározási célokra?

A tároló sátorcsarnokokat kis-, közép- és nagyvállalkozásoknak, valamint egyéni vásárlóknak is egyaránt ajánlottak, bármilyen típusú alkalmazáshoz. A csarnokok egyik legfontosabb előnye a moduláris felépítésük, amely megkönnyíti a bővítést és lehetővé teszi a sátor áthelyezését – amennyiben például megváltozik a cég telephelye.

Az épület összeállítása zökkenőmentesen és gyors folyamat.

A szerkezet felépítésének költsége kifejezetten alacsony, és kevés időt vesz igénybe. A legnagyobb raktárcsarnokok összeállítása is legfeljebb 2-3 napig tart. Az ideiglenes szerkezetek pedig ideális megoldást jelentenek azok számára, akiknek hirtelen nagyméretű raktárterületre van szükségük.

A sátor állandó hőmérsékletet és magas fokú védelmet garantál a termékek és a munkaeszközök számára.

Kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, amely évszaktól függetlenül elősegíti a kívánt hőfok fenntartását. A tároló sátorcsarnokok ráadásul nem tartalmaznak tartó oszlopokat, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagyobb hasznos területet alakítson ki.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

  (nem kötelező mezők)

  Csarnok mérete - m²: