Szinte minden iparágnak szüksége van raktárcsarnokra, ahol tárolhatja a tevékenységéhez szükséges anyagokat, eszközöket, berendezéseket. De egy könnyedén telepíthető, építési engedély nélküli, könnyűszerkezetes raktár vajon tényleg felveheti a versenyt riválisának hatékonyságával és termelékenységével? A válasz nyomban kiderül!

Valóban a könnyűszerkezetes csarnokoké a jövő?

Az állandó raktárszerkezet építésének költségei hihetetlenül magasak lehetnek, az anyagok, a szükséges berendezések, a munkaerő és az építési engedélyek jelentősen megnövelik a projekt anyagi értékét.

Ellenben, a raktárcsarnokok jelentősen csökkenthetik a kiadásainkat. Ugyanis az ilyen jellegű szerkezeteket nagyon könnyű felépíteni és mindent tartalmazhatnak, amire szükségünk lehet.

Emellett fontos megemlíteni a másik kulcsfontosságú tényezőt: a kivitelezési időt, mely jelentősen rövidebb mint a hagyományos épületszerkezetek esetében.

1. Egy áthelyezhető raktárcsarnokkal rengeteg pénzt takaríthatunk meg

Az állandó raktárszerkezet építésének költségei hihetetlenül magasak lehetnek, az anyagok, a szükséges berendezések, a munkaerő és az építési engedélyek jelentősen megnövelik a projekt anyagi értékét.

Ellenben, a raktárcsarnokok jelentősen csökkenthetik a kiadásainkat. Ugyanis az ilyen jellegű szerkezeteket nagyon könnyű felépíteni és mindent tartalmazhatnak, amire szükségünk lehet.

Emellett fontos megemlíteni a másik kulcsfontosságú tényezőt: a kivitelezési időt, mely jelentősen rövidebb mint a hagyományos épületszerkezetek esetében.

2. A sátor raktárak áthelyezhetőek

Könnyed szerkezetüknek köszönhetően, gyorsan szétszerelhetők és újratelepíthetők. Noha ez mindenki számára nagyszerű lehetőség, még hasznosabb lehet azok számára, akik olyan tevékenységet folytatnak, ahol rendszeresen szükség van raktározásra, egymástól távol eső, különböző helyszíneken.

Amennyiben vállalkozásunk bővül és egy tágasabb raktárhelységre lenne szükségünk, vagy csupán szeretnénk a projektjeinkkel együtt mozogni, akkor hálás megoldást biztosít egy igényes mobil raktár.

3. Könnyen és gyorsan alakíthatók

Amennyiben valaha is épített egy hagyományos épületet, akkor tudja, mennyi időt, tervezést és erőfeszítést igényel egy bővítés vagy csak egyszerű kiegészítés. Azonban most már van választási lehetőség! Cégünk a Barracon megmutatja Önnek milyen gyorsan és egyszerűen kivitelezhető egy ilyen folyamat.

AJÁNLÓ:  A sátorcsarnok hatékony felhasználási területei

Raktározási igényei gyakran változnak?

Sok iparág számára az évszak gyakran befolyásolja a munka mennyiségét és a szükséges raktározási helyiséget. Ezek a szerkezetek lehetővé teszik, hogy csak azt használja, amire valóban szüksége van.

A csarnokok méretét bátran növelhetjük és csökkenthetjük tetszés szerint. Miért ne alakítanánk hát épületeinket a saját igényeihez, a lehető legegyszerűbb és megbízhatóbb módón?

4. Munka természetes fényben

A raktárcsarnokok kedvező előnye, hogy lehetővé teszik a természetes fény érvényesülését. A kialakított szerkezet és a használt anyag fényesen tartja a sátorcsarnokot, ugyanakkor véd a kellemetlen időjárási tényezőktől.

Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsük az elektromos áram használatát a raktáron belüli világításhoz. Egy hagyományos raktárépület viszont több villamos energiát fogyaszt, nem kímélve a pénztárcánkat a meglepően magas, havi rezsiköltségektől.

5. Testreszabható belső tér

A raktárcsarnokok belső kialakításuk során is számos lehetőséget nyújtanak számunkra. Ilyen például az oldal- és válaszfalak, ablakok, ajtók telepítése, amelyek biztosítják a szerkezet speciális zárását és nyitását.

Egyszerű módon gondoskodhatunk a megfelelő hőmérsékletszabályozásról padlófűtéssel, vagy számos egyéb fűtési-hűtési megoldásokkal. A mobil raktárak lényege, hogy kizárólag csak azokat a tartozékokat kell kifizetnünk, amelyek valóban létfontosságúak vállalkozásunk, tevékenységünk számára – bármilyen megkötés nélkül.

6. Minimális karbantartás

A szilárd alapokat, huzalozást, festést és egyéb szempontokat magába foglaló állandó szerkezettel ellentétben, nincs sok dolog ami odafigyelést igényel egy könnyűszerkezetes raktár kialakításánál. Tartós és erős, ellenáll az UV-sugaraknak, a sós levegőnek, a korróziónak stb.

7. Maximális térkihasználás

Amennyiben egy hagyományos építésű raktárcsarnok mellett döntünk, tudnunk kell, hogy az optimális helykihasználás komoly fejtörést okoz majd. Továbbá ha azt nem a pontos igényeink szerint építették fel, akkor előfordulhat, hogy lesznek részek, amelyek azonnali alakításra szorulnak majd. Ez egy hosszadalmas, költséges folyamat lesz.

A könnyűszerkezetes raktárcsarnokkal azonban lehetőségünk nyílik a helykihasználtság mutatók maximalizálására.

AJÁNLÓ:  Soroksári raktárépület, ponyvacsarnok III. ütem - 600 m²

Ezeknek a szerkezeteknek nincs szüksége gerendákra vagy oszlopokra a tömeg megtartáshoz, ami azt jelenti, hogy a szövet alatti teljes terület rendelkezésre áll a számunkra.

Összefoglalva egy könnyűszerkezetes raktárral időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Végezetül csak hunyjuk be a szemünket és képzeljük el, hogy egy olyan raktárcsarnokot tudunk kialakítani, amelynek telje mértékben megválaszthatjuk: a méretét, az elrendezését, elhelyezkedését, a design-t, a berendezéseket és a kiegészítőket is.  Úgy gondoljuk, ezzel az élménnyel semmi sem képes felvenni a versenyt.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²:

    Beruházás típusa: