Több helyen is vita tárgyát képezik napjaink okos és ökonomikus megoldásainak hatékonysága; azonban, a tények magukért beszélnek. 

Az acél és sátorfólia ötvözete biztonságos, továbbá tartós épületnek számít a mezőgazdaság számára. Mi több, nagyszerű alternatívája lett a hagyományos mezőgazdasági épületeknek.

De ez lenne minden? Közel sem!

1. Elképesztő, hogy mennyire hamar elkészül

Minden építőelem pillanatok alatt a helyszínen terem, ahol a csarnok könnyen felállíthatóvá válik, akárcsak egy álom. Nem kell dacolni az időjárással, a szakemberhiánnyal, ahogy kedvezőtlen terepviszonyokkal és a száradási idővel sem.

2. Költséghatékony

A sátorcsarnokok egyik, – de nem a legfontosabb – előnye: az alacsony költségük.

Mivel a sátorcsarnok építéséhez nincs szükség fára, az építési beruházáson máris pénzt lehet megtakarítani. Azonban, szinte minden más szempontból is gazdaságosabb választás mint egy téglaépület, amelynek falait még vakolni és festeni is szükségessé válik.

Esetében az elérhető árú acélcsövek és profilok gondoskodnak a nagy szilárdságról, továbbá az elemek gyors összeszerelhetőségéről.

A nagy szél- és esőállósággal rendelkező fólia megbízható fedést képez hézagok és nyílások nélkül, a nedvesség kiszorítása érdekében. Ez különösen fontos – többek között – a baromfitenyésztés esetében.

3. Sokoldalú

A sátorcsarnokok egyedi, moduláris jellege minden igényt és szükségletet, rövid időn belül ki tud elégíteni. Egyszerűen bővíthetőek, sőt, akár kombinálhatóak már meglévő épületekkel is.

Amennyiben pedig időközben indokolttá válna egy projektváltás, a sátorcsarnokok akkor sem mennek kárban, szemben egy rögzített, kifejezetten az állattartásra specializált teleppel.

A sátrak funkcionálhatnak a termény, takarmány (pl. szénabálák) és szerszámok tárolására, vagy éppen garázsként a mezőgazdasági gépek részére is.

4. 100%-ban személyre szabható

A konstrukció az állatjólét és a modern mezőgazdasági termelés igényei szempontjából is kitűnően optimalizálható. A hatékonyságot és a munkakörnyezetet befolyásoló összes tényező – világítás, szellőzés, természetes napfényhez való hozzáférés stb. – tökéletes módon érvényesül benne.

AJÁNLÓ:  Sátorraktár: ezt érdemes tudni róluk

A kialakítás lehetővé teszi, hogy a tenyésztő saját belátása szerint különböző boxokat, tárolókat, valamint kiegészítő berendezéseket (például: riasztó, kamera) helyezzen el.

A sátorcsarnokok minden olyan felszereléssel rendelkezhetnek, amely az állatok legjobb körülmények között tartásához szükséges lehet: központosítható hűtő-fűtő alkalmatosságok, központi vízellátó berendezések vagy automatikus itatórendszerek.

Ráadásul a kényelmes, klimatikus körülmények mellett, megannyi lehetőséget kínálnak az etetési és ellési munkálatok precíz elvégzésére is.

5. Mozgatható

Laikusként rettentő nehéz elhinni, hogy milyen egyszerű egy ilyen sátor össze- és szétszerelése. Mindössze egy kis csapatnyi segítségre van szükség. Ezáltal – mérettől függően – kevesebb, mint 24 óra alatt ellehet végezni a folyamatot.

A sátorcsarnokok nem helyhez kötöttek. Mobilisek, szállíthatóak. Mindazonáltal, sokkal elenyészőbb mértékben károsítják a legelőt, mint egy hagyományos épület.

Ennek okán, a szerkezet mindenféle bürokratikus erőfeszítés nélkül bárhol felállítható, ahol csak szükség van rá. Ez kiváltképp nagy előny, amennyiben valaki bérelt földterületen gazdálkodik.

6. Karbantartása csekély energiát igényel

A Napjaink sátorcsarnokai magas minőségűek, rendkívül stabilak és a legmostohább éghajlati viszonyoknak is ellenállnak. Ezeket az épületeket úgy tervezik és építik, hogy sok évtizeden át kitartsanak. Ebben pedig kulcsszerepet játszanak a konstrukció korrózióálló anyagai is.

A csarnokok könnyen karbantarthatók – ezáltal a gazdák és más mezőgazdasági vállalkozások számára biztos befektetést jelentenek.

A létesítmény gondozására fordított energia tehát kimerül a szerkezet állapotának időnkénti, alapos szemügyre vételezésében, a fólia állapotának ellenőrzésében, valamint annak esetleges foltozásában, tisztításában és fertőtlenítésében.

Összességében tehát, a konstrukció baromfi, nyúl, sertés, szarvasmarha és lótartásra is kifejezetten alkalmas. Akár vállalkozóként, akár egyszerűen csak a családja számára tart állatokat, a modern és masszív sátorcsarnok-szerkezetek tökéletes választást jelentenek az Ön- és ügyfelei igényeinek kielégítésére.

Ajánló: Sátorcsarnok mezőgazdasági célokra: ezért jó döntés!, Sátorcsarnok állattartás és állattenyésztés céljából

AJÁNLÓ:  Mit jelent a könnyűszerkezet ipari csarnoképítés esetén?

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: