A költséghatékony sátorcsarnokokat a legtöbb esetben rendezvények szervezésénél és raktárcsarnokként használják. Ezért sokan nem is gondolnak arra, hogy mennyi előnyt rejteget egy hagyományos épületszerkezettel szemben, ideiglenes istállók, mezőgazdasági csarnokok kialakításánál.

Az agrárcsarnokok számos lehetőséget tartogatnak. Segítségükkel a különféle mezőgazdasági berendezések és állatállományok egyaránt megóvhatók az időjárási viszonyoktól.

Innovatív agrárcsarnokok

Az állattenyésztéssel vagy a különféle takarmányok tárolásával kapcsolatos sajátos igények befolyásolják a mezőgazdasági csarnok és a kiegészítő berendezések tervezési feltételezéseit.

A csarnokok esetében, amelyeknek tehénistállóként, tyúkólként vagy disznóólként kellene működniük, az állatok jóléte a legfontosabb tényező.

Ezt leginkább a mezőgazdasági sátorcsarnok méretének, valamint a szellőztető, fűtő és világító rendszerek optimális beállításával érhetjük el. Az épületszerkezet felépítését befolyásolják az öntözőlyukak és az etetők előírt paraméterei is.

Számos típusú agrárcsarnok alakítható ki, ezek közül a legnépszerűbbek:

  • állattartó épületek (tehénistállók, tyúkólak, disznóólak)
  • ideiglenes istállók, terménytárolók (hűtőházak és fagyasztók)
  • gyümölcs- és zöldségválogató csarnokok
  • mezőgazdasági berendezések raktárai
  • ideiglenes garázsok a munkagépek számára

Az alumínium konstrukción alapuló ideiglenes istállók teljes mértékben megfelelnek a kritériumoknak, és költséghatékony alternatívát jelentenek a hagyományos, „nehéz” építési technológiákkal szemben. Könnyen telepíthetők, és szezonálisan is felhasználhatók, mivel összeszerelésük és szétszerelésük időtartama mindössze egy-két napot vesz igénybe.

Könnyűszerkezetes sátorcsarnok egyedi kialakítása állattartás céljából

Ezek az épületszerkezetek kiválóan alkalmazkodnak az Ön tevékenységéhez és az adott állatállomány sajátosságaihoz. Az épületek szilárd talajhoz vagy alapozáshoz vannak rögzítve, könnyedén fenntarthatók, gyakorlatilag karbantartásmentesek.

Személyre szabható kialakításuknak köszönhetően speciális világítást, szellőztetést, párátlanítást és fűtést biztosítanak.

Az igényelt szerkezet megtervezését a gyártó a megrendelővel együttműködve készíti el. A csarnok mérete úgy alakítható, hogy megfeleljen a legkülönbözőbb igényeknek, például külön helyiségek (elszeparált ólak), választófalak adható hozzá.

Ez kiváló megoldás lehet a fejőgépek elhelyezéséhez, a takarmány tárolásához, a trágya eltávolításához, valamint az állattartás egyéb szerkezeteihez és a termelési logisztikához.

AJÁNLÓ:  Sátorcsarnokot az Önkormányzatoknak!

Sátorcsarnokok állattartás céljából: megannyi előnyök létezik!

A sátorcsarnokok kifejezetten praktikusak sertéstelepek létrehozásánál, a szétválasztott ólak által például lehetősége lesz külön tartani a vemhes kocákat. Míg a baromfitelepek esetében is egészséges és biztonságos menedék alakítható ki egy sátorcsarnokban.

A hazánkban népszerű állatfajták: a marha, az alpaka, a strucc és az emu számára is igényes környezet hozható létre, mely kiválóan szolgálja az állatok jólétét.

Mindemellett nagy előnyük, hogy könnyen tisztíthatók, valamint a takarmánytárolók és az itatók egyedi mérete is megvalósítható. Az épületeket járműkapukkal, rámpákkal, nyílászárókkal és egyéb, a mezőgazdasági logisztikát egyszerűsítő felszereléssel lehet kiegészíteni.

Az sátorcsarnok tartóssága és az állatállomány maximális biztonsága érdekében azonban, az alumínium szerkezethez lemezes burkolatot válasszunk. Hiszen a lehetőség immár ehhez is adott.