A katasztrófavédelem minden olyan helyszínre kivonul, ahol valamilyen katasztrófaesemény következik be, és az esemény súlyosságától függően alakítják ki a menedékhelyeket és a központjukat. Itt kerülnek képbe a gyorsan felépíthető csarnokok.

Mobil sátorcsarnokok

Mivel sok esetben huzamosabb ideig tartózkodnak az adott helyszínen, fontos szempont, hogy olyan sátrakat alkalmazzanak, melyek könnyen építhetőek, de emellett strapabíróak, vagyis ellenállnak akár az időjárás viszontagságainak, akár más külső tényezőnek. Sok esetben arra is szükség van, hogy a sátorba áram kerüljön bevezetésre, számítógépek és egyéb elektronikus berendezések is helyet kapjanak, akár hűtők is.

Emellett szintén szempont a megvilágítás kérdése is. Sokszor emberek elszállásolására van szükség, így a hűtés-fűtés kérdése okozhat gondot. Egy hagyományos sátor, még ha nagyobb méretű is, nem feltétlen felel meg a katasztrófavédelem igényeinek.

Olyan sátorcsarnokra vagy ponyvacsarnokra van szükség, amely, akár hűthető-fűthető, világítás is megoldott benne, kellően strapabíró, viszont a telepítése, felállítása, illetve a szétszedése könnyen és egyszerűen oldható meg. De mire is használja a katasztrófavédelem a sátorcsarnokokat, ponyvacsarnokokat?

Mire használja a katasztrófavédelem a sátorcsarnokokat?

Nos, a katasztrófavédelem az ilyen épülteket egyrészt menedékhelyként szokta hasznosítani. Bizonyos katasztrófaesemények során sok ember marad fedél nélkül, mert az otthonukba valamilyen okból kifolyólag nem mehetnek vissza. Ez lehet ideiglenes, de végleges ok is, és addig, amíg a katasztrófavédelem a helyszínen van, általában biztosít valamilyen menedékhelyet, melynek sok ember elszállásolására kell alkalmasnak lennie, erre pedig a sátorcsarnok jó választás.

Emellett raktározási céllal is szoktak ilyen épületeket felhúzni, hogy a szükséges berendezések, eszközök, járművek védve legyenek. Szintén gyakori, hogy a katasztrófavédelem egy központot állít fel magának, ahonnan irányítja a mentést, a katasztrófa elhárítást stb., erre pedig sokszor a meglévő épületek nem megfelelőek.

Ilyenkor a katasztrófavédelem maga biztosítja a helyszínt egy csarnok vagy sátor formájában, melynek elég masszívnak, de könnyen építhetőnek kell lennie, és persze megfelelően nagynak, hogy a katasztrófavédelem emberei hatékonyan végezhessék a munkájukat?

AJÁNLÓ:  Mi védi meg a csarnok falát targoncázás esetén?

Milyen egy jó ponyvacsarnok?

A katasztrófavédelem számára a ponyvacsarnok egy nagyon jó megoldás, hiszen számos előnye van. Az egyik nagy előnye a mobilitása, hiszen bárhol és bármikor összeállítható és szétbontható viszonylag rövid időn belül, ez nagyon fontos tényező a katasztrófavédelem számára. Ami szintén fontos, hogy masszív és strapabíró legyen.

A hagyományos épületek komoly statikai tervezést igényelnek, de a ponyvacsarnokok a speciális szerkezetüknek köszönhetően amellett hogy könnyen és gyorsan építhetőek, még strapabíróak is. Hó -és szélállók, vagyis jól bírják az időjárási viszontagságokat, ráadásul még belső támasztékra sincs szükség, így a helykihasználás szempontjából is előnyösek.

A belső terek szabadon alakíthatóak, akkor is masszívan állnak, ha egy hatalmas csarnokra van szükség, de akár fülkék is kialakíthatóak bennük. Ami szintén nagy előnye ez ilyen csarnokoknak, hogy a hagyományos sátrakkal szemben felszerelhetőek energiatakarékos világítással, légkondicionálóval, szellőzéssel, dekorációval és egyéb eszközökkel, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy akár katasztrófavédelmi irányító központot, akár menedékhelyet, akár egy ételkiosztó létesítményt alakíthassunk ki bennük.

Mivel a katasztrófavédelem állami szervezet, az is lényeges, hogy ezek a sátrak jó ár-érték arányt képviseljenek, gazdaságosak legyenek.

Mivel gyors és gazdaságos megoldás, a sátorcsarnok, ponyvacsarnok nagyon jó megoldás a katasztrófavédelem számára, nemcsak ipari célokra használható.

Kötelezettségmentes árajánlat

Szeretne Ön is egy ilyen napokon belül elkészülő, megbízható és strapabíró anyagokból kivitelezett, magas színvonalú és praktikus megoldást új edzőközpontjának, miközben pénztárcája is jól jár? Kérje teljesen kötelezettségmentes árajánlatunkat még ma, és mi garantáljuk, hogy az egyéni igényeire szabott ajánlatunkat maximum 5 munkanapon belül megküldjük az Ön számára.

Ajánló: Sátorcsarnok mezőgazdasági célokra: ezért jó döntés!, Sátorcsarnok állattartás és állattenyésztés céljából

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen: