Az ideiglenes sátrak számos lehetőséget nyújtanak az egyedi lósátrak, arénák kialakításánál is. A megfelelő konstrukció megalkotása minden lovasiskola számára kihívást jelent. Elsődleges céljuk, hogy biztosítsák ügyfeleik kényelmét egész évben, optimális edzési feltételek garantálásával.

Miért jó választás egy sátorcsarnok?

Napjainkban egyre inkább közkedveltté váltak ezek az épületszerkezetek. Számos területen megállják a helyüket, legyen szó raktározásról, rendezvényszervezésről vagy gyártócsarnokok kialakításáról. Egyik nagy előnyük, hogy maximálisan személyre szabhatók.

A megrendelő szabadon dönthet a belső tér elrendezéséről és meghatározhatja azt is, hogy hol legyenek elválasztó falak, ablakok, ajtók. Mindemellett kiválóan igazodik az adott tevékenység sajátosságaihoz: fűtési- és hűtési rendszerek, speciális világítások szerelhetők be stb.

A sátorcsarnokok gyorsan és egyszerűen alakíthatók ki. Ezzel szemben a hagyományos építési megoldások költséges és időigényes beruházást jelenthetnek. Továbbá ezek az arénák nem mozgathatók helyszínváltoztatás esetén.

Korszerű sátorcsarnokok lovardák kialakításához

A lovas pályák, díjugrató arénak gyors megalkotásához az ideális megoldás mindenképpen egy sátorcsarnok kialakítása. Kifejezetten könnyű szerkezetűek, mobilis struktúrák, melyek össze- és szétszerelési ideje 1-3 nap.

Nem igényelnek állandó alapokat, alja rendszerint homok.

Az alumínium anyagú konstrukció ellenállása és tartóssága lehetővé teszi a lunge aréna vagy a lovarda hasznosítását legalább 10 évig. A sátorcsarnokok személyre szabható szerkezetük által könnyedén bővíthetők plusz helyiségekkel és kiegészítőkkel. Már az egyszerű kerek alakú arénák is megfelelnek a kis lovardák igényeinek. Míg egy nagyobb sátorcsarnok lehetővé teszi a különböző kiállítások, díjugrató-versenyek, komolyabb gyakorlópályák és teljesen felszerelt istállók kialakítását.

A lósátrak fejleszthetőségének határai

A fapados lósátor falazata és teteje tartósa, nem gyúlékony, PVC anyagból készül, amely nappal természetes fényt biztosít. Továbbá telepíthetők hőszigetelésre alkalmas szendvicslemezek, vagy szivattyús szerkezetű tetők (melyekhez egy forró levegőt pumpáló fűtőberendezés szükséges).

Az ilyen változatú Lunge arénák ideálisak azoknak a lovardáknak vagy farm-turisztikai vállalkozásoknak, akik az őszi-téli időszakban is tartanak edzéseket.

AJÁNLÓ:  Csapadék- és vízelvezetés csarnoképítés esetén

Az építési törvény értelmében a sátorcsarnokokat a helyi hó- és szélviszonyokhoz kell igazítani. Profi csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkezik a szélsőséges hóviszonyokhoz igazodó sátorcsarnokok építésében. Kérje a szakértők tanácsát a lóarénák azon paramétereinek és felszerelésének megválasztásával kapcsolatban, amelyek teljes mértékben megfelelnek az Ön igényeinek.

A lovas csarnokok kiegészítő, extra felszerelései lehetnek:

  • csúszó kapuk
  • világítási rendszerek
  • fűtési- és szellőző rendszerek
  • ereszcsatorna
  • átlátszó oldalfal
  • nézőtér

Ne feledjük továbbá azt sem, hogy a lehetséges extrák folyamatosan bővülhetnek a jövőben a technológia fejlődésével. Egy mobil lovarda pedig mindig könnyebben, költséghatékonyabban tudja majd felvenni a versenyt a legújabb fejlesztések kompatibilitása terén, ellenben egy hagyományos épülettel.

Lemez vs. sátor

Számos különböző típusú lovas létesítmény rendelhető: ide tartoznak a mobil istállók, a bemutatókra kialakított csarnokok, a lovas versenyek arénái, valamint a lovardák. A tevékenységtől függően, különböző típusú épületszerkezetek nyújtanak optimális megoldást.

A fedett lovardák és edzőtermek biztonságos légkört hoznak létre a ló és a lovas számára, ami megteremti a szükséges elszigetelést a környezettől.

Ezáltal a mindennapos edzéseket és a lovaglási órákat kényelmes körülmények között lehet lebonyolítani, az időjárási viszonyoktól függetlenül. Az egyéni igényekhez igazított és a lovak számára teljesen felszerelt csarnokok a könnyű és tartós sátrakra épülnek, amelyek eloxált alumíniumból készülnek, melyek minőségi PVC ponyvaverzióval, trapézlemezekkel vagy hőszigetelt „szendvics” lemezzel vannak bevonva.

Ennek eredményeként a csarnokok nem igényelnek szilárd alapokat, és telepítésük egyszerű és gyors (1-2 nap) – ami lehetővé teszi mobil megoldásokként történő használatukat is.

Az anyagok megválasztásánál érdemes mérlegelni, hogy milyen célra készül a csarnok. Bár egy lemez szerkezet alapvetően masszívabb és tartósabb struktúra, a PVC ponyva egy olcsóbb választás, ugyanakkor ideális megoldás például gyakorlópályák kialakítására.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen: