Ebben a bejegyzésben és videóban tisztázzuk, hogy miért kiemelten fontos csarnoképítés esetén a vízelvezetés.

Vízelvezetés csarnoképítés és tervezés esetén:

Csarnokok vízelvezetési rendszerei

ipari csarnokok vízelvezetési rendszerének kialakítása körültekintő tervezést és kivitelezést igényel. A megfelelő vízelvezetés érdekében a következő lépéseket érdemes figyelembe venni:

 • Tervezés: Az épület tervezése során a csapadékvíz elvezetését és az esetlegese szennyvíz kezelését egyaránt figyelembe kell venni. Az épület elhelyezkedését, a talajviszonyokat és a környező területek vízelvezetési rendszerével együtt.
 • Tetővíz elvezetése: Az ipari csarnokok tetőfelületéről gyűjtött csapadékvíz elvezetését megfelelő méretű ereszcsatornákkal és lefolyókkal kell biztosítani. Ezeknek a rendszereknek úgy kell kialakítani, hogy a víz gyorsan és hatékonyan távozzon az épületről. Csatornákat kiváltva a lefolyó víz is elvezetésre kerülhet, ehhez a beton széleit egy bizonyos szögben kell “letörni”, majd megoldást biztosítani a vízelvezetésre, hogy ne mossa alá a betont.
 • Felületi víz elvezetése: Az épület körüli területeken keletkező felületi víz gyűjtését és elvezetését zárt vagy nyitott árkokkal, csatornákkal és vízgyűjtő árkokkal kell megoldani. A vízgyűjtő területeken kialakított dőlésszögnek megfelelően kell irányítani a víz áramlását.
 • Szennyvízkezelés: Az ipari csarnokokban keletkező szennyvíz kezelését egy megfelelő méretű és technológiájú szennyvíztisztító rendszerrel kell megoldani. Ez lehet biológiai vagy vegyi tisztítás, a szennyvíz mennyiségétől és minőségétől függően.
 • Vízelvezetési rendszer karbantartása: A vízelvezetési rendszerek rendszeres karbantartására és tisztítására kell gondot fordítani, hogy azok hatékonyan működjenek és elkerüljék a dugulást vagy az áradást.
 • Vízgazdálkodás: Az ipari csarnokok tervezése során lehetőség szerint olyan megoldásokat kell alkalmazni, amelyek csökkentik a csapadékvíz és szennyvíz mennyiségét, valamint elősegítik a víz újrahasznosítását és a fenntartható vízgazdálkodást.

Ajánló: további gyakran felmerülő kérdések

 1. Mire használható a 3 fajta csarnok: hideg, temperált, fűtött
 2. A sátor és ponyvacsarnokok hóterhelése
 3. Mekkora betonalapra van szükség csarnok esetén?
 4. Csarnoképítés: a sátor és ponyvacsarnok tűzállósága
 5. Csarnoképítés megrendeléstől az átadásig, a folyamat
 6. Csarnok állagmegőrzés, stabilitás, tartósság
 7. Csarnoképítéssel járó opciók, extrák, kiegészítők
 8. A sátorcsarnok egyik legnagyobb előnye
AJÁNLÓ:  Sátorcsarnok télen-nyáron a legkülönbözőbb sporttevékenységekhez

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

  (nem kötelező mezők)

  Csarnok mérete - m²: