Ebben a bejegyzésben és videóban tisztázzuk, hogy mi az előnye és mi a hátránya egy ponyva csarnok egy teljes szendvicspanel borítású épülettel szemben. Nagyon sok!

Ponyvacsarnok és szendvicspanel összehasonlítás

Ponyva vs szendvicspanel

Ebben a bejegyzésben és videóban tisztázzuk, hogy mi az előnye és mi a hátránya egy ponyva csarnok egy teljes szendvicspanel borítású épülettel szemben. Nagyon sok!

Olcsóbb

A ponyva borítású sokkal olcsóbb, ezt egy külön videókban már többször is említettük, illetve egy külön bejegyzést is írtunk a témában: Miért olcsóbb a ponyvacsarnok, mint a szendvicspanel

Egyszerűbb felépíteni

Sokkal egyszerűbb felépíteni! A ponyvát leegyszerűsítve egy alumínium sínen keresztül kell felhúzni és ez a folyamat annyira gyors, hogy akár 16 nap alatt is végzünk egy 1000 nm-es csarnok fedésével. Szendvicspanel esetén ez jelentősen továbbtart, hiszen több munkagépre, illetve nehezebb eszközök mozgatására van szükség, mindezt sokkal több emberrel.

Csarnokbővítés, módosítás

Sokkal egyszerűbb módosítani az alapterületet! Ha valaki bővíteni szeretné, akkor sokkal egyszerűbb hozzáépíteni, míg egy szendvicspanel esetén ez a folyamat jelentős nehézségekkel és kompromisszumok árán lesz megvalósítható.

Csarnok sérülés, javítás

Kedvezőbb a ponyvaborítás javára, hogy ha megsérül pl. nekitolatott egy kamion vagy egy targonca,  ráesik egy erős faág, extra jégeső vagy bármi amitől megsérülne ez az erős anyag, akkor egyszerűen csak rá tudunk foltozni. Rosszabb esetekben a keret állások közötti szakaszokat egyesével kihúzva lehet cserélni.

A szendvicspaneles pedig egy kicsit olyan, mint a parketta. Ha összerakod, akkor a középsőt nem bírod felvenni… végig kell bontani az egészet kicseréled és újraépíted.

Ajánló: további gyakran felmerülő kérdések

 1. Mire használható a 3 fajta csarnok: hideg, temperált, fűtött
 2. A sátor és ponyvacsarnokok hóterhelése
 3. Mekkora betonalapra van szükség csarnok esetén?
 4. Csarnoképítés: a sátor és ponyvacsarnok tűzállósága
 5. Csarnoképítés megrendeléstől az átadásig, a folyamat
 6. Csarnok állagmegőrzés, stabilitás, tartósság
 7. Csarnoképítéssel járó opciók, extrák, kiegészítők
 8. A sátorcsarnok egyik legnagyobb előnye
AJÁNLÓ:  Mekkora betonalapra van szükség csarnok esetén?

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

  (nem kötelező mezők)

  Csarnok mérete - m²: