A tél kiszámíthatatlan hidegeire és a nyári tűzforró napjaira egyaránt egy fedett sportlétesítmény nyújthat kellemes menedéket. Azonban a közhiedelem szerint egy sportcsarnok módfelett költséges projekt, melyhez számos karbantartási költség párosul.

Itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedjünk egy olyan konstrukcióval, amely rácáfol ezekre az állításokra, és hamar elfoszlatja minden kételyünket.

Mi az a légkupola?

Sportpályák fedésére szolgáló lehetőségek tárháza szinte végtelen. Azonban ha egy gyors és költséghatékony megoldásra törekszünk, mindössze pár hatékony opcióra szűkül a lista. A modern légkupolás sátrak már rendkívül magas színvonalat képviselnek, miközben beruházási igényük ugyanolyan alacsony maradt.

Sőt, napjaink legolcsóbb megoldásának minősül, mint sportlétesítmény alternatíva.

A légkupolás csarnok esetében nincs szükségünk nehéz és költséges tartószerkezetre. Ugyanis a hozzátartozó ventilátor-rendszer által generált belső nyomás gondoskodik annak összetartásáról. A gép 2,5-3,5hPa értékkel növeli a belső nyomást, mely teljesen ártalmatlan az emberi test számára.

Ennek okán félköríves-boltíves helyett íves fedéssel készül.

  • Így egyrészt akkor eshet rájuk a választás: ha a félköríves sportcsarnokok már nem merülhetnek fel, mint választható opció – tekintettel arra, hogy azok csak 30-35 méter szélességig kivitelezhetők.
  • Másrészt: a szimpla téliesítés során jelentenek kiváló megoldást. Hiszen pár óra alatt felállíthatóak, vagy éppen leereszthetőek.

Ezek a csarnokok egyedülálló hangulatot képesek árasztani

Nappal gondoskodnak az optimális fényáteresztésről, míg az esti órákban az ügyfelek igényeinek legmegfelelőbb, belső világítási rendszer segítségével teszik kényelmessé a sportolást. De ez még közelről sem minden, hiszen a sporttevékenységeken túl, a légkupola csarnokok kiváló környezetet biztosítanak szemináriumok, koncertek, vagy egyéb rendezvények lebonyolítására is. Ami további bevétel növekedést eredményez.

Az ügyfél mindent testre szabhat.

Kívánsága szerint telepíthetőek többek között: ajtók, kapuk, fűtési és szellőztetési rendszerek, emelvények, nézőtér, kiszolgáló helyiségek. A legtöbb sportághoz könnyedén igazítható. Azonban a legnépszerűbbek: az atlétika, fitnesz vagy jóga, tenisz, kézilabda, jéghoki, úszás és football.

AJÁNLÓ:  Sportcsarnok ingyen: most kell lecsapni az Önkormányzatoknak!

Most pedig térjünk rá, hogy milyen további esetekben jelenheti egy légkupolás csarnok a legmegfelelőbb választást!

Térkihasználás

A légkupolás csarnok egyik legfőbb előnye, hogy nincs szüksége szerkezeti elemekre. Azon felül pedig, hogy ez kevesebb anyaghasználatot és alacsonyabb költségeket eredményez, egy óriási, akadályoktól mentes szabad teret is biztosít az ügyfél részére.

A tartó pillérek sokasága nem teremtene ideális környezetet a sportoláshoz vagy nagyszabású rendezvényekhez. Feltéve, hogy valaki még soha nem járt légkupolában, a bent tapasztalható óriási, hasznos tér garantáltan meglepi majd.

Mobilitás

A hagyományos épületektől és sportcsarnokoktól eltérően, a kupola elkészítését és felállítását követően sem szükséges, hogy örökké az elsődleges rendeltetési helyén maradjon. Ezzel el meg is érkeztünk a szimpla épületek legnagyobb hátrányához: lehetetlen őket mozgatni.

A légkupolát viszont csupán le kell ereszteni, és máris könnyedén szállítható egy teherautó segítségével. Ezért kiváló megoldást kínál azok számára is, akik üzletüket nem feltétlenül helyhez kötötten képzelik el.

Szezonalitás

Tekintettel arra, hogy a legtöbb sport – akárcsak részben is – szezonálisnak tekinthető, így a drága és magas karbantartási költséggel működő csarnokok kihasználatlanul állnak nyaranként. És bár az olyan sportok, mint például a football, a szabadban is játszható, a tél beköszöntével szintén meggyűlik a bajuk az időjárással.

Itt érvényesül a légkupola egy másik gigászi előnye: csupán a már meglévő, szabadtéri pályára kell elhelyezni. Ezt követően bármikor, tetszés szerint leereszthető és újból felfújható.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: