Világszerte egyre több sportklub és Önkormányzat támaszkodik a sátorcsarnokok által nyújtott előnyökre. Azonban még kevesen sejtik, hogy miért váltak ennyire népszerűvé az utóbbi években. Ismerje hát meg közelebbről a struktúrában rejlő lehetőségeket, mielőtt még lemaradna a legkedvezőbb árakról.

Ugyanis, az Önkormányzatok most egy különleges pályázat keretein belül juthatnak hozzá leendő sportcsarnokukhoz.

Sátorcsarnokok, és ami mögöttük van

Napjainkra a sátorcsarnok koncepciók jövedelmező befektetéssé váltak. Biztonságuk adott, mivel azon túl, hogy rendszerint nem éghető anyagokból készülnek, antibakteriálisak, vízállóak és ellenállnak még az extrém időjárási viszontagságoknak is. Tartósak, megbízhatóak, továbbá multifunkcionálisak is egyszerre.

Lenyűgöző hó-terheléssel bírnak. Nincsenek belső tartó pilléreik, melyek rontanák a helykihasználást. Ráadásul lehetőséget biztosítanak a közkedvelt világítási, fűtési és szellőztető rendszerek telepítésére.

A fenntartási és beruházási költségeik pedig egyaránt alacsonyak maradnak.

Sátorcsarnokok ingyen? Az Önkormányzatoknak most megadatik rá a lehetőség

Európában már több évtizede letették névjegyüket. Országszerte, évről-évre egyre több új létesítményt telepítenek – ráadásul sok közülük EU-s pénzügyi támogatással épül. Most pedig adottá vált a lehetőség, hogy Magyarország is kiélvezhesse a sátorcsarnok projektek pozitívumait.

A pár hete bejelentett 7,5 milliárd forintot biztosító, Önkormányzati fejlesztések támogatására irányuló pályázatból, lehetőség adódik a sportolási feltételek javítására.

Ezért a következőkben tekintsük át alaposan, hogy miért is érdemes egy modern sportsátorra pályáznunk.

Sportsátor: az egyszerűség és stabilitás megtestesítője

Lovardák, sport vagy szórakoztató létesítmények – csupán pár különböző lehetőség, amit a struktúra hatékonyan képes kielégíteni. Ráadásul minden esetben fantasztikus környezetet biztosít, legyen szó edzésről, vagy kikapcsolódásról.

De beszéljünk inkább a valódi sajátosságairól.

Egy sportsátornak számos előnye van a hagyományos épületekkel szemben. A tipikus építési ideje mindössze pár hét, szemben a hosszadalmas hónapokkal. A kiadások sokkal alacsonyabbak, és könnyedén kiszámíthatóak, így az eredetileg rögzített pályázati költségvetés garantáltan betartható.

AJÁNLÓ:  Mire használható a 3 fajta csarnok: hideg, temperált, fűtött

A pályázási szempontok alapján, – versenyképes áruk mellett – legnagyobb erényük közé tartozik még:

  1. hogy összeszerelésük és karbantartásuk nem igényel különleges engedélyeket vagy szakértelmet,
  2. bármilyen felületre, talajra telepíthetőek,
  3. a gyártási és összeszerelési idő, napra pontosan tervezhető,
  4. szinte 100%-ban testreszabhatóak,
  5. nem üthetik fel a fejüket előre nem kalkulált, váratlan kiadások.

A struktúra eközben a rugalmasságot is lehetővé teszi.

Hiszen pár nap leforgása alatt bővíthető, lebontható, eltávolítható, áthelyezhető, újrahasznosítható, sőt, akár még eladható is. Mindezek olyan lenyűgöző előnyök, melyek rögtön a sátorcsarnok oldalára billentik a mérleg nyelvét.

A sportklubok igényeinek kielégítése mellett pedig, kiváló szerepet tölt be annak érdekében, hogy népszerűsítse a sportprogramokat és szabadidős tevékenységeket az óvodák, iskolák, egyetemek körében. Továbbá még szponzorációs lehetőségeket is biztosít.

Ha szezonalitás vagy óriási méretek, akkor légkupola

A standard sportsátrak általában félköríves-boltíves tetővel készülnek. Azonban szélességbeli határaik végesek. Szerencsére akkor sem kell kétségbe esni, ha a cél egy testesebb komplexum megalkotása.

Már erre is létezik megoldás: avagy a légkupola.

A hagyományos épületekhez mérten, akkor is a légkupolás szerkezet bizonyul a leghatékonyabb alternatívának, amikor téliesíteni szeretnénk egy már adott, sport vagy szórakoztató létesítményt. Energiát, pénzt és időt takarítunk meg segítéségével. Ráadásul építészetileg is kiválóan illeszkedhet a város képéhez, tiszteletben tartva ezzel a környezet.

A tél elmúltával pár óra leforgása alatt leereszthető, így a jó idő beköszöntével a sportolók és drukkerek ismét a szabadban tölthetik idejüket.

A Jolly Joker: a sportsátor “zöldebb” megoldás, mint a hagyományos épületek

És ez nem csupán az alapanyag-felhasználás és újrahasznosíthatóság terén érvényesül.

A világ számos pontján kell a lakosságnak szembe néznie levegőszennyezettséggel és annak egészségkárosító hatásaival. Eközben más országokban a nem megfelelő időjárási viszonyok okozzák az aggodalmakat, és lehetetlenítik el a kültéri sport és szabadidős tevékenységeket.

A sátorcsarnokok egyik, imént említett válfaja, a légkupolás struktúra kiváló megoldást nyújt még ezekre a problémákra is.

AJÁNLÓ:  Könnyűszerkezetes sportcsarnok, sportsátor, légkupola és téli fedések

Tekintettel, hogy egy teljesen zárt szerkezetet valósít meg, amely lehetővé teszi a belső körülmények egyszerű beállítását, szabályozását. Valójában egy tisztító rendszerként is funkcionálhat, amely képes jobb levegőminőséget biztosítani annál, mint ami kültéren tapasztalható.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: