Talán nem is gondolnánk, de az egyre népszerűbb ponyvasátor koncepció igencsak hasznos megoldás lehet az Önkormányzatok számára is. Ez az innovatív épületszerkezet számos területen megállja a helyét, gyors és költséghatékony alternatívaként.

Legyen szó bármilyen sporttevékenységről, rendezvényről, vagy gépek és termények tárolásáról a sátorcsarnokok kiváló időtálló építmények.  Itt az ideje, hogy többet is megtudjunk róluk!

Ponyvasátor: a felhasználási módozatok száma szinte végtelen

Mezőgazdasági tárolók, állattartó sátrak, raktár, ipari és lovas csarnokok, sport vagy szórakoztató létesítmények – csupán pár lehetőség, amit a struktúra hatékonyan képes kielégíteni.

Az Önkormányzatok számára kiemelkedő jelentőségű a gazdasági tevékenységek megfelelő lebonyolítása, s gyakran előfordul, hogy segédépületekre van szükség. Az ideiglenes csarnokok mindenképpen előnyösek a hagyományos építkezéssel szemben, moduláris szerkezetük által bármikor lebonthatók, áthelyezhetők és felépíthetők.

A gazdálkodásra szolgáló sátorcsarnok kifejezetten sokoldalúan alkalmazható, univerzális felépítésének köszönhetően rengeteg előnnyel jár a termelők és a gazdák számára.

Sokkal olcsóbb megoldást kínál a tárolásra, mint egy téglaépület.

Az elrendezése is könnyen módosítható, így könnyedén az Önkormányzat igényeihez igazítható. Megváltoztathatók, anélkül, hogy attól tartanának, hogy a szerkezet elveszíti az erejét.

Sátorcsarnok a növények tárolásához és állattartáshoz

Már a termesztési idény kezdetén érdemes megfontolni, hogy hol fogjuk tárolni a növényeket. Megfelelő becsléssel a gazda tudni fogja, hogy mennyi helyre van szüksége a jövőbeni betakarításokhoz. A kis és nagy sátorcsarnokok bármilyen gyümölcs és zöldség tárolásakor hasznosak lehetnek. Maga a konstrukció megvédi a termést az időjárási viszonyoktól, a kiegészítő felszerelések pedig segítenek a termékeket jó állapotában tartani. Ez az épületszerkezet az állattartás esetén is optimális megoldás lehet.

Az acélcsövek és profilok masszív felépítése alkalmas a szarvasmarhák és sertések tartására.

A szerkezet belsejében könnyedén kialakíthat elválasztott istállókat, ivó- és etetési területeket stb. A sátorcsarnok maximálisan igazítható a megrendelő igényeihez, annak érdekében, hogy a jószágok megfelelő feltételeket élvezhessenek a fejlődéshez. Mindemellett, az állattenyésztők tevékenységét is támogatja, jelentősen megkönnyíti a gondozási feladatok végrehajtását. A vázra helyezett ponyva egész évben garantálja az időjárási viszonyok elleni védelmet.

AJÁNLÓ:  Így segít a ponyvasátor a raktári költségek csökkentésében

A baromfi vagy a szarvasmarha tehát kevésbé fogékony a betegségekre, és a bent végzett munka rossz időjárás esetén is elvégezhető. Ennek eredményeként az Önkormányzatok magas fokú védelmet élvezhetnek gazdasági tevékenységeik lebonyolítása közben.

Raktárcsarnok Önkormányzati gépek, szerszámok és egyéb eszközök tárolásához

A szezon múlásával a gazdák néhány gépet félretesznek, amíg újra szükség lesz rájuk. A hatékony üzemeltetéshez azonban igencsak fontos a korrózióval szembeni védelem. A traktorok, ekék, s egyéb mezőgazdasági gépek ponyvasátor alá helyezve kevésbé lesznek érzékenyek az időjárási változások okozta károkra. Továbbá mint tudjuk, a növénytermesztéshez, valamint az állattartáshoz felhasznált eszközök száma óriási.

Megfelelő tárolás nélkül azonban gyorsan romlanak és megbízhatatlanná válnak az alkalmazásuk során. Annak érdekében, hogy mindig használatra készen álljanak és kifogástalan állapotban legyenek, ajánlatos egy mezőgazdasági csarnokban összegyűjteni őket. A sátorcsarnokok egyedülálló szerkezetük által, lehetővé teszik a különböző járművek mozgását is, így a be- és kirakodás folyamata meglehetősen egyszerű.

Gabonafélék tárolása

A sátorcsarnokok kiváló alternatívát nyújtanak minden olyan gazdaságban, ahol nagy mennyiségű termény tárolására van szükség. A moduláris acélszerkezetek sokoldalúságuknak köszönhetően könnyedén felhasználhatók akár gabonafélék raktározására is. Megfelelő tárolásukhoz fontos az optimális légáram fenntartása, valamint a páratartalom és a hőmérséklet ellenőrzése. Így a növények kevésbé fogékonyak a penészre és egyéb károsodásra.

Az ilyen struktúrákba való befektetés előbb-utóbb elengedhetetlen lesz minden Önkormányzat számára.

Számos tényező, valamint a betakarítási körülmények egyaránt befolyásolják megőrzésüket. A betakarítás optimális időpontja az, amikor a szem nedvességtartalma eléri a 14% -ot, ezután a terményeket szobahőmérsékleten kell tárolni. Amennyiben viszont ez az arány magasabb, szárításra van szükség. Ezen kívül érdemes a terményt a talajtól elszigetelni, esztrich betonnal vagy járólappal a nedvesség csökkentése érdekében.

Szerencsére a ponyvasátrak lehetővé teszik a különböző elemek telepítését a belső térben, valamint számos kiegészítő berendezés igényelhető az optimális feltételek fenntartásához. Ennél az épületszerkezetnél nincs szükség tartóoszlopokra, így a maximális tér kihasználható.

AJÁNLÓ:  Csarnok javítás, jótállás, szavatosság

Ponyvasátrak szociális szövetkezetek, sport- és szabadidős tevékenységek számára

A sátorcsarnokok a legtöbb esetben megrendelésre készülnek, ezáltal kiválóan igazíthatók az ügyfelek igényeihez. Természetesen a gazdasági tevékenységek mellett, lehetővé teszik számos más program megvalósítását is. Az Önkormányzatok életében kiemelt szerepet kapnak a gyűlések, klubok, szociális szövetkezetek rendezvényei, melyhez szintén szükséges egy-egy megfelelően kialakított helyiség.

Az ideiglenes sátrak lehetővé teszik az irodák, konferenciatermek kialakítását, melyhez válaszfalak, egyedi világítás, hűtési- és fűtési berendezések telepíthetők.

Mindemellett számos szórakozási, sport és szabadidős tevékenység megszervezésére is alkalmas.

Legyen szó sportnapról, a falu- és városnapok megrendezéséről, vagy terménykiállítások és vásárok lebonyolításáról. Ugyanakkor az Önkormányzati sportklubok, kulturális szervezetek vagy más hobbik is helyet kaphatnak egy-egy sátorban. Ezek az épületszerkezetek gyorsan és könnyedén felépíthetők, s nagy előnyük, hogy könnyen bővíthetők, így bármikor hozzájárulnak az Önkormányzatok tevékenységének fejlődéséhez.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: