A ponyvacsarnokok, sátorcsarnokok manapság nagyon népszerűek, és számos területen használják is őket. Alkalmasak hangárnak, garázsnak, szabadidős tevékenység és rendezvény számára, de állattartási lehetőség is rejlik bennük.

Hasznos a katonaság számára

Számos cég és vállalkozás használ ilyen csarnokokat ipari célora is, de az önkormányzatok körében is népszerű megoldás, hiszen segítségükkel gazdaságosan létesíthető sportcsarnok, rendezvényhelyszín, de akár lovarda is. Emellett azonban már a katasztrófavédelem is gyakran választ ilyen sátrakat.

Az elmúlt években azonban a katonaság is felfedezte őket, mert számos előnyös tulajdonságuk van, ami pont megfelelő a katonaság speciális igényeinek.  A katonaságnak természetesen vannak hagyományos bázisai, viszont sokszor van szükség arra, hogy adott helyszínre tudjanak kitelepülni, melynek számos oka lehet. Ehhez pedig megfelelő választás lehet egy ponyvacsarnok vagy sátorcsarnok.

Miért van szükséges a katonaságnak ponyvacsarnokra, sátorcsarnokra?

A ponyvacsarnokokat számos módon tudja hasznosítani a katonaság is. Számos esetben van szükség arra, hogy egy ideiglenes létesítményt hozzanak létre. Elég az elmúlt időszak háborús eseményeit figyelni, és máris érthetővé vélik, hogy miért lehet fontos a katonaság számára egy gyorsan és könnyen felhúzható, nagyméretű épület használata. Háborús időkben szükséges lehet menedékhelyre, melyben akár konyha vagy fürdési lehetőség alakítható ki, szellőztetés, világítás, hűtés-fűtés, erre pedig a ponyvasátor tökéletesen alkalmas.

Természetesen nem szükséges a háborús helyzetekre gondolnunk, a katonaság gyakran tart gyakorlatokat, akár rendezvényeket is, mely esetekben szükség lehet egy nagy, zárt térre, akkor a felszerelés tárolására, akár a katonák elszállásolására, melyre szintén jó megoldás egy sátorcsarnok.

Ponyvacsarnokok előnyeiről

Mivel a katonaságnak speciális igényei vannak, így olyan megoldásra van szükség, amely minden igényüket kielégíti, emellett pedig gazdaságos is. Szerencsére a ponyvacsarnokok ideális megoldást jelenthetnek más sátrakkal vagy építményekkel szemben, mert számos előnnyel bírnak:

Mobilizáció

az egyik fontos szempont, ami miatt a ponyvacsarnok jó megoldás akár a katonaság számára is, hogy egy mobil megoldásról van szó. Bárhol és bármikor megépíthető, és szét is szerelhető, vagyis nincs helyhez kötve. Ha szükséges van egy menedékhely, raktárépület, vagy parancsnoki központ ideiglenes felállítására, arra a ponyvacsarnok ideális megoldás.

AJÁNLÓ:  Csarnok állagmegőrzés, stabilitás, tartósság

Strapabíró

a hagyományos épületek komoly statikai tervezés után építhetőek meg, a ponyvacsarnokok esetében viszont olyan szerkezetről van szó, mely már nem igényli a tervezési időt, hiszen eleve úgy lett legyártva, hogy egy masszív, stabil szerkezet jöjjön létre. Ez a szerkezet nem igényel belső merevítést, ami a helytakarékosság szempontjából nagyon előnyős. A külső ponyva erős, hó és szélálló, vagyis jól bírja a különböző időjárási viszonyokat is.

Alakítható belső tér

mivel belül nincs szükség merevítésre, így akár egy nagy egybefüggő tér is kialakítható, de fülkékre is osztható, ha erre van szükség.

Gyors és könnyű szerelhetőség

az építése gyors és nagyon egyszerű, ahogyan a szétszedése is.

Kiegészítő lehetőségek

a PVC sátrakba ma már be lehet vezetni az áramot, így felszerelhetővé váltak világítással, hűtő és fűtő berendezésekkel, szellőztetéssel, de alkalmasak arra is, hogy konyhát alakítsunk ki bennük.

Gazdaságos

a költségek kérdése mindig lényeges, a ponyvasátrak pedig nagyon gazdaságos konstrukciónak számítanak.

Bármilyen méretben építhető

a ponyvacsarnokok kisebb vagy nagyobb méretben is beszerezhetőek, akár sportcsarnok méretű alapterületet is választhatunk, ha erre van szükség.

Kötelezettségmentes árajánlat

Szeretne Ön is egy ilyen napokon belül elkészülő, megbízható és strapabíró anyagokból kivitelezett, magas színvonalú és praktikus megoldást új edzőközpontjának, miközben pénztárcája is jól jár? Kérje teljesen kötelezettségmentes árajánlatunkat még ma, és mi garantáljuk, hogy az egyéni igényeire szabott ajánlatunkat maximum 5 munkanapon belül megküldjük az Ön számára.

Ajánló: Sátorcsarnok mezőgazdasági célokra: ezért jó döntés!, Sátorcsarnok állattartás és állattenyésztés céljából

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²:

    Beruházás típusa: