A sok irodai munka, és a gép előtt töltött idő által, manapság egyre inkább értékeljük a szabadban eltöltött perceket. A sporttevékenységeket is mind inkább kint bonyolítjuk le, s problémaként éljük meg, ha beköszönt a rossz idő.
Azonban nem szabad lemondani a sportolásról a téli időszakban sem. A sátorcsarnokok lehetővé teszik számunkra, hogy télen-nyáron zökkenőmentesen mozogjunk. De mire is képesek valójában? Nyomban eláruljuk!

A sátor sportcsarnokokról bővebben

A mobil, sátor sportcsarnokok maximális védelmet nyújtanak, és gyors alternatívát kínálnak a költséges, hagyományos épületek bérlésével, felépítésével szemben. Ezek az épületszerkezetek napról-napra népszerűbbek, tartós konstrukcióval rendelkeznek, kiváló víz- és napállóságot biztosítanak.

Moduláris szerkezetük által bármikor áthelyezhetők, vagy bővíthetők.

A többi betonszerkezethez hasonlóan a sportcsarnok is egy stabil szerkezet, mely kemény alumíniumötvözetből, valamint UV-sugárzás és időjárásálló poliészter textilszövetből áll, amelynek csatlakozó része egy rozsdamentes horganyzott acél.

A beépíthető ablakok és ajtók által, a természetes fénynek sem kell búcsút inteni.

A sátorcsarnok egyéb kiegészítőkkel bővíthetők: mint pl. légkondicionáló, fűtési rendszer, speciális megvilágítások, szellőzés. A PVC-tető a melegebb hónapokban levehető, így szabadtéri pálya alakítható ki.

Karbantartása meglehetősen egyszerű, a szakemberek pedig a tervezési és a használati folyamatban is egyaránt az ügyfél segítségére lesznek.

Ajánló: 3 tény, amiért a sportcsarnok kitűnő befektetés lett, Légkupola vs fedett sportcsarnok – mikor, melyiket?

Optimális felület a különböző típusú sporttevékenységekhez

Egy alaposan átgondolt terv és egy tartós konstrukció már fél siker, azonban érdemes külön figyelmet fordítani a sátorcsarnok padlózatának is. Valószínűleg Ön is egy biztonságos, csúszásmentes, egyszerűen tisztítható felületet keres, mely kiválóan ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Azonban vegye számba az adott sporttevékenység jellemzőit, s ezután válasszon a felületek típusai közül.

Szerencsére számos korszerű, költséghatékony módszer elérhető, mely biztosítja a maximális teljesítményt.

Mindenekelőtt egy egyenletes alap szükséges, melyre a szakemberek telepítik az adott típusú anyagot.

AJÁNLÓ:  Ipari és raktárcsarnokok

A következőkben fussuk át, hogy melyik sportághoz, mely felület nyújtja a legmegfelelőbb megoldást.

Tenisz és egyéb csapatjátékok

A mélyvörös színű agyagpályák számos profi sportoló kedvence, élmény dús játszmát garantál, miközben takarékoskodhatunk az energiánkkal. A játékosok több energiát spórolnak meg egy salakpályán játszva, mivel a teljes megállás helyett becsúszhatnak „akció” közben. A teniszlabda visszapattanása pedig szintén magasabb és lassabb, mint egy kemény teniszpályán.

Bár olcsóbb a kiépítésük, a későbbiekben gondos kezelést igényelnek.

Szükség lehet gyakori festésre és hengerelésre és megfelelő vízelvezetésre. Ezzel szemben, a kemény-akril pályák tartósabbak és gyorsabban száradnak, mint az agyagpályák esős idő után.

Ezek a felületek merev anyagokból, például betonból vagy aszfaltból állnak, majd akril- vagy szintetikus réteggel vannak lezárva. Az ilyen típusú felület alkalmas kosárlabda-, kézilabda pálya kialakítására is.

Az akril burkolatoknál lehetőség adódik két típus közül is választani.

Az egyik a Supersoft felület, mely mindössze két mm vastagságú, azonban megbízható teljesítményt nyújt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ATP és WTA tenisztornákon való alkalmazása.

A másik fajta akrilburkolat a CONFORSPORT, ez valamivel vastagabb: 4 + 2 mm, melyi igen flexibilis és kényelmes is egyben. A Davis és a Fed Cup versenyek során is előszeretettel használják.

Golf, labdarúgás, fitnesz és játszóterek

A műfű sokkal teherbíróbb, mint a természetes fű, így egy intenzív játék után sincs szükség a gyep cseréjére. Ezt a felületet úgy tervezték, hogy ellenálljanak a nagy nyomásnak, s nem könnyű károsítani őket, ellentétben a valódi fűvel.

A műfű időjárásálló és esőben is kiválóan megállja a helyét.

Karbantartása meglehetősen egyszerű, elkerülheti a vegyszerek, a tereprendezés, a kaszálás és öntözés költségeit. Mindemellett fontos kiemelni, hogy ez a megoldás védi a környezetet is.

Képzelje el, hogy van egy hektárnyi játékterülete, s nem kell több ezer liter vizet és műtrágyát elhasználnia a gyep egészséges állapotának fenntartásához. A műfüves játszótér biztonságot nyújt a gyermekeknek, ugyanis csúszásálló, így elkerülhetők a kellemetlen sérülések.

AJÁNLÓ:  Sátorcsarnok télen-nyáron a legkülönbözőbb sporttevékenységekhez

A felnőttek védelme érdekében is eredményesen lép fel, egy műfüves gyep kiválóan funkcionál focizás és golfozás közben is.

A fitneszközpontok tulajdonosai is előszeretettel alkalmazzák. A műfű elsősorban igényes megjelenése, a tisztasága, a megbízhatósága és a tartóssága által vált népszerűvé.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: