A sátor koncepciók szinte minden területen, egyre inkább felváltják a hagyományos épületeket, és kedvező árú alternatívát nyújtanak. Az ilyen objektumok még a legigényesebb követelményeknek is eleget tudnak tenni, és flexibilis szerkezetüknek köszönhetően különféle tevékenységekhez igazíthatók.

A következőkben bővebben kifejtjük, hogy miért is ideális választás egy modern sátorcsarnok, akár még sportolási célokra is. 

Sportcsarnok sátor akadémiák és vállalatok számára

A sportcsarnok sátrak a moduláris szerkezetek egyik típusa. Mivel a modern létesítményektől egyre többet követelnek meg, az ilyen struktúrák összeállításának egyszerű folyamata a legfontosabb jellemzővé válik, a funkcionalitás és a biztonság mellett.

Az építésnél a legfontosabb megfelelni az ügyfelek elvárásainak, valamint biztosítani a felhasználók védelmét.

A sátrak erőssége nagyban függ a tervezésük során használt elemektől, rendszerektől. Függetlenül attól, hogy standard vagy kulcsrakész projektről van szó, a gyártó jól átgondolt megoldásokat kínál.

Egy gondosan kialakított sátorcsarnok egész évben megállja a helyét, a legkeményebb időjárási viszonyok mellett is. Képesek ellenállni minden meteorológiai veszélynek, legyen szó erős havazásról vagy esőzésről.

A sportcsarnok sátrak építési folyamata

A szerkezet minden eleme masszív anyagokból készül, időtálló csövekből, profilokból. A kapcsok, csatlakozók és a csavarok egymáshoz rögzítve kompakt keretet alkotnak. Bármely létesítmény felosztható szegmensekre, ahol az egyes modulok külön-külön működtethetők.

Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfél az igényeihez igazítsa a rendelkezésre álló helyet, kiegészítőket adjon hozzá, és tetszés szerint meghosszabbítsa a sátor hosszát vagy a szélességét.

A sportcsarnokok kialakításának egyik nagy előnye, hogy olcsóbb, gyorsabban felépíthető és alakítható, mint egy tégla vagy acél épület. Fontos, hogy a vázrészeket korrózió-gátló réteg borítja, ezáltal ezekkel az épületszerkezetekkel is hosszú távra tervezhet.

Ajánló: 3 tény, amiért a sportcsarnok kitűnő befektetés lett, Légkupola vs fedett sportcsarnok – mikor, melyiket?

A moduláris szerkezetek megjelenése

A teljes keret burkolata rendszerint a ponyva. Ezért, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő színű PVC burkolatot, érdemes ellenőriznünk annak műszaki jellemzőit is.

AJÁNLÓ:  Sátorraktár: ezt érdemes tudni róluk

A sátrakon lehetőség van nyomtatott információk megjelenítésére, a láthatóság és a távolról történő könnyű azonosítás érdekében. Többek között hozzáadhatók céglogók, eseménynevek, helyjelzések stb.

Az elrendezés igény szerint alakítható.

Padok, állványok, korlátok, hálók, elválasztó ösvények, dobozok, szemetesek, WC-k rendkívül egyszerűen telepíthetők. A sátorcsarnokok tehát igazán hálás szerkezetek, ugyanis télen kifejezetten jól szigetelnek, nyáron pedig kellemes hőmérsékletűek.

Azonban minden sátorcsarnokban lehetőség van korszerű hűtési- és fűtési rendszerek beépítésére. A csarnokok tartalmazhatnak, ablakokat ahol beszűrődik a természetes fény, ugyanakkor speciális megvilágítási rendszer is integrálható.

Csak egy jól átgondolt tervre van szükségünk, és a sátrunk azonnal működőképes lesz.

Sátorcsarnok a professzionális sportolók igényeihez alakítva

Alkalmazkodóképességüknek köszönhetően magas szinten teljesítik a különböző sportágakkal kapcsolatos szerepüket. A nagy, akadálymentes belső tér még azt is lehetővé teszi, hogy lovardákként, lovas versenyhelyszínként használjuk.

De ez még nem minden!

Teljes méretű teniszpályák, röplabda, futball, edzőparkok, korcsolyaparkok, úszómedencék, gokart-pályák alakíthatók ki – mindössze pár nap leforgása alatt.

A sátrak ideális szigetelése és a beépíthető hűtési- és fűtési rendszer lehetővé teszi, hogy szezonálisan és egész évben is használhatók legyenek. Szükség esetén szétszerelhetők, más helyre szállíthatók vagy tárolhatók.

Amennyiben Ön is hirtelen szeretne egy tágas, igényes elrendezésű, működőképes sportlétesítményt, a Barracon szakemberei hasznos tanácsokkal látják el és segítenek megtervezni az ideális sátorcsarnokot, mely tökéletesen igazodik a tevékenységéhez.

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: