Immár Európa-szerte rebesgetik, hogy napjaink kifinomult sátorcsarnok konstrukciói jelenthetik a legkézenfekvőbb és legfenntarthatóbb megoldást a leendő lovardák kialakítása és fejlesztése terén.

De, vajon tényleg ez frappáns találmány vezethet minket az elszállt építőanyag árak, a szakemberhiány és a hirtelen változó piaci igények legyűréséhez?

Ahhoz, hogy a válasz kiderüljön, vessünk egy pillantást a szerkezet sajátosságára, továbbá a legkiemelkedőbb előnyeire.

Lovarda sátorcsarnokból: Miből tevődik össze egy ilyen épület?

A sátorcsarnok alumíniumprofilokból vagy egyéb fémszerkezetből álló masszív, robosztus, moduláris objektum. Legfőbb jellemzője az áttetsző PVC-alapú tetőszerkezet, amely révén világos környezetet és kellemes beltéri klímát képes biztosítani minden napszakban, továbbá minden időjárási viszonyok között.

Univerzális jellege miatt, – jóformán – bármilyen célra alkalmas, továbbá bármilyen terültre specializálható.

És itt jön a képbe – többek között – a lovarda is! Egy lovas csarnokként funkcionáló ipari sátor minden szempontból kiválóan helytáll. Világos, vidám, valamint professzionális légkört teremt az állatok, lovasok és vendégek számára.

Most pedig lássuk, milyen előnyök is szólnak a sátorcsarnok lovardaként történő felhasználása mellett!

1. Egyénre szabható kialakítás

A sátorcsarnokok esetében egyedi fesztávú, magasságú és hosszúságú opciók közül választhatunk. Egy részletes konzultáció alkalmával pedig azonnal világossá válik, hogy milyen méretek lehetnek a legideálisabbak vállalkozásunk részére.

A leendő edzőcsarnok pontos összetételét, ráadásul annak fényében is kiválaszthatjuk, hogy ideiglenes vagy hosszú távú használatra szánt sátort szeretnénk-e alkalmazni.

Ez alapján eldönthetjük, hogy az oldalfalakat is ponyvából, vagy inkább trapézlemezből, esetleg szendvicspanelből kívánjuk-e megépíteni. Utóbbi megoldás, természetesen sokkal jobb szigetelést biztosít társainál, és jelentős mértékben csökkenti a hőmérsékletveszteséget. Emiatt a lovaglás még télen is kifejezetten élvezetessé válik.

A sátorcsarnok felszereltségi szintje is egyénileg meghatározható.

Minden lovarda felszerelhető komfortos rendszerekkel, mint például etető-itató berendezésekkel, világítással, fűtéssel, szellőzéssel és légkondicionálással. Emellett, magunk dönthetünk az ablakok, ajtók, kapuk számáról, méretéről, típusairól.

AJÁNLÓ:  Az állattartó sátor 6 előnye egy klasszikus teleppel szemben

Teljes mértékben rajtunk áll, hogy mennyire kívánjuk csarnokunkat komfortossá, vagy éppen sokoldalúvá tenni.

A csarnokon belül, például tetszés szerinti méretű és jellegű istállók (úgy nevezett: moduláris boxok) alakíthatók ki, amelyek biztonságot, valamint kényelmet nyújtanak a lovak számára. De hasonlóképpen tervezhetünk színpadot, vizesblokkokat és egyéb, elkülönített helyiségeket.

2. Flexibilitás

Egy lovardaként funkcionáló sátorcsarnok egyszerűen variálható, bővíthető és fejleszthető a jövőben. Ráadásul, a csarnok más helyszínekre történő, gyors áthelyezése is bármikor lehetséges.

3. Stabil és tartós szerkezeti adottságok

Az Európai Unió területéről származó professzionális sátorcsarnok struktúrák a legmagasabb minőségi és biztonsági előírások betartásával készülnek. A felhasznált alapanyagok kivétel nélkül magas színvonalat képviselnek.

A szilárd alumíniumprofilok, még szélsőséges időjárási körülmények között is képesek szembenézni a megpróbáltatásokkal. A tetőfedésre használt ponyva pedig megbízható, PVC–vel bevont poliészter szövetből készül, ami egyaránt ellenálló az UV sugárzással, hóval, esővel és széllel szemben.

4. Költséghatékonyság

Vonzó ára és szívélyes jogi körülményei okán, a sátorcsarnok tökéletes alternatívája lett a közismert, nagyszabású építkezési modelleknek. És bár, hazánkban ezt még továbbra is roppant kevesen tudják, Németországban már bevett szokássá vált a használata.

A hagyományos téglaépítésű vagy fa-szerkezetű lovardák jelentős tőkét, szabadidőt és energiát igényelnek:

  • mind az előkészületi és engedélyeztetési eljárások során,
  • mind az építkezési folyamat alatt,
  • mind pedig a jövőbeli karbantartási munkálatok alkalmával.

Ellenben, egy sátorcsarnok nemcsak a fentebb említett épületek költségének a töredékéért kapható, hanem még – gyakorlatilag – karbantartásmentes is.

5. Villámgyors kivitelezés

A rendelés napjától számítva, a sátorcsarnok konstrukció meglepően hamar elkészül, és – lényegében – bármilyen helyszínen, rövid időn belül készre szerelhető.

Ennek pedig három fő oka is van:

  1. A gyártási és kereskedelmi folyamatok optimalizálása révén, a tervezési, előállítási és kiszállítási idő egyaránt barátságos.
  2. A sátorcsarnok súlya könnyű, ráadásul könnyedén elemire bontható – ezért gördülékenyen rakodható, illetve fürgén szállítható a helyszínre.
  3. A szerkezet összeszerelése egyszerű, letisztult művelet, amely nem igényel különleges szakértelmet, valamint nagyszámú munkaerőt.
AJÁNLÓ:  Sportcsarnok: amikor a légkupola a tökéletes választás

Ajánló: Sátorcsarnok – Útmutató a helyes méretválasztáshoz, Csarnoktípusok

Kérje elképzeléseihez árajánlatunkat az alábbi felületen:

    (nem kötelező mezők)

    Csarnok mérete - m²: